Manlleu aprova un Protocol regulador contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica

Redacció
22/04/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Manlleu treballa per afrontar la pobresa energètica instant a les empreses subministradores a treballar per garantir la continuïtat dels subministres bàsics en situacions de vulnerabilitat.

Al llarg dels darrers anys, i resultat de la crisis econòmica global, han empitjorat les condicions econòmiques de moltes famílies que actualment viuen al llindar de la pobresa o en condicions de vulnerabilitat. Sovint, aquestes situacions no els permeten afrontar regularment les despeses de les seves necessitats més bàsiques, com són els subministraments d'aigua, gas i electricitat. 

L'impagament d'una factura d'aquests conceptes, pot amagar, al seu darrera, un possible indici rellevant de que una persona o família es pot trobar en una situació de pobresa o econòmica difícil. En aquest sentit, les empreses subministradores són una peça important per detectar nous casos o per evitar la cronificació existent. 

Amb la idea que la lluita contra la pobresa cal afrontar-la conjuntament entre tots els agents existents, els Serveis Socials realitzen un treball conjunt amb Sorea i altres empreses de subministraments bàsics per tal d'evitar el tall de subministrament, considerat un bé imprescindible per la vida de les persones. Aquest treball engloba des de la possible detecció de situacions de vulnerabilitat  fins al suport dels Serveis Socials en l'accés a ajuts d'urgència social. 

Així mateix, la modificació de la llei 22/2010 del Codi de Consum de Catalunya del passat mes de desembre, afronta aquesta situació instant a les empreses subministradores a treballar per garantir la continuïtat del subministres bàsics sota diferents fórmules i quan es dóna el cas de que els afectats estan en situació de vulnerabilitat, fet que determinen els serveis socials municipals. 

Per aquests motius l'Ajuntament de Manlleu va aprovar en la passada Junta de Govern del 24 de març el Protocol regulador contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica entre l'Ajuntament de Manlleu i Sorea SAU, empresa que gestiona l'abastiment d'aigua del municipi. 

El dia 8 d'abril la Comissió Permanent del Ple del Consell Comarcal d'Osona va aprovar també el Protocol d'actuació per la pobresa energètica a la comarca d'Osona per a empreses distribuïdores d'energia elèctrica en el territori, al qual s'hi adhereixen la Mancomunitat la Plana i l'Ajuntament de Manlleu.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Tot i ser un projecte d’abast mundial l’Agenda 2030 és d’aplicació a escala local. A Manlleu, la definició del full de ruta ha estat un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població. Des de l’Ajuntament, hi han treballat les regidories i el personal tècnic municipal.

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Acte
09/11/2020 - 00:00
Museu del Ter

Butlletí