Madrid Central: La ciutat restringeix l'ús del cotxe a bona part del centre

Font: CCMA

09/12/2018 - 20:00

Entra en vigor el projecte Madrid Central, que restringeix l'ús del vehicle privat a una bona part del centre de la capital espanyola. És el projecte estrella de l'alcaldessa Carmena de cara a les pròximes eleccions municipals. Madrid ha restringit el trànsit privat en una àrea de 472 hectàrees, semblant al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Només hi poden accedir els veïns, el transport públic i els vehicles que tinguin etiqueta ambiental i vagin a un aparcament d'ús públic.

El projecte ha generat rebuig entre comerciants i transportistes, malgrat que no es començarà a multar els infractors fins al gener.

Segons l'Ajuntament madrileny, Madrid Central permetrà reduir un 40% les emissions contaminants, ja que es calcula que s'eliminarà el 33% dels 230.000 desplaçaments diaris que es feien fins ara a l'àrea compresa a Madrid Central.

Amb aquesta mesura capdavantera, Madrid segueix els passos d'altres ciutats europees capdavanteres en la restricció del trànsit rodat, com Londres o Milà.

Els anteriors alcaldes, Alberto Ruiz-Gallardón i Ana Botella, van intentar engegar projectes semblants, però van fer marxa enrere pel rebuig dels comerciants.

 

Relacionats

Notícia


Aquesta adquisició per part de l'AMB s'emmarca en l'estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l'aire, que preveu la renovació de la flota de transport públic de superfície amb la incorporació de vehicles més sostenibles. Els autobusos híbrids aconsegueixen al voltant d'un 25% menys de consum energètic i menors emissions contaminants, mentre que els elèctrics són de zero emissions. Aquestes vehicles s'incorporaran progressivament a la flota metropolitana durant el primer trimestre del 2019.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat avui set nous autobusos elèctrics articulats que donaran servei a la línia H16, la primera que es reconvertirà íntegrament a l’emissió zero a la ciutat. Els nous vehicles, a més d’estar preparats per a la càrrega ràpida en ruta, incorporen destacats avenços tecnològics i marquen el camí d’un salt endavant tant en la qualitat ambiental com en el nivell de seguretat del transport públic urbà.

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Butlletí