L’Hospitalet fomenta el bon ús dels contenidors d’escombraries i el reciclatge de residus

27/08/2017 - 08:52

L’acció s’emmarca dins de la campanya de civisme “Som una gran ciutat i la volem en condicions”, posada en marxa el passat mes de juny amb la participació de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat un seguit d’actuacions per fomentar entre la ciutadania el bon ús dels contenidors d’escombraries i reciclatge de residus instal·lats a la via pública. El servei municipal de neteja viària i recollida d’escombraries ha detectat determinades bateries de contenidors arreu de la ciutat en les quals algunes persones, en comptes de dipositar-hi la brossa dintre, deixen al terra, al costat del contenidor, bosses d’escombraries, cartrons, mobles i altres objectes, la qual cosa provoca brutícia i males olors.

L’alcaldessa ha demanat la col·laboració de tothom a l’hora de mantenir l’espai públic net i en condicions. “Estem fent tots els esforços possibles per millorar la imatge de la ciutat i, també, el dia a dia dels nostres veïns i veïnes. Nosaltres hem de fer la nostra feina, però també és cosa de tothom tenir conductes cíviques i respectuoses. Per això, ens cal la col·laboració de tothom”.

Per cridar l’atenció de les persones que en fan un mal ús amb actituds incíviques, s’ha col·locat davant d’aquestes bateries de contenidors una senyalització especial al terra amb la inscripció “Respecta l’espai públic. Llença les bosses dins dels contenidors. Volem una ciutat neta i polida.”

A més, un vinil al front dels recipients avisa: “Llença la bossa dins del contenidor! Prohibit deixar al terra, al costat del contenidor, bosses d’escombraries, cartrons, mobles o altres elements. La sanció és de 100 a 300 euros.” En cas de reincidència, la infracció pot arribar fins als 750 euros de multa, segons recull l’Ordenança del civisme i la convivència.

Aquesta actuació va acompanyada de la distribució de fullets entre la ciutadania advertint d’aquest mal ús de les zones de contenidors, demanant el reciclatge dels residus i recordant que l’Ajuntament disposa d’un servei de recollida a domicili de mobles, estris vells i electrodomèstics que es vulguin llençar.

Als carrers i places de L’Hospitalet hi ha instal·lats 4.100 contenidors d’escombraries i reciclatge de residus en 780 bateries, formades per contenidors de rebuig (grisos), per a envasos de vidre (verds), per a envasos lleugers (grocs), de paper i cartró (blaus) i per a matèria orgànica (marrons). Els recipients grisos, grocs i blaus tenen una capacitat de 3.200 litres, i els verds i marrons, de 2.400 litres. 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
30/01/2021 - 10:30
Article

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) recomana 7 llibres per conèixer a fons el repte de la gestió dels residus i descobrir què podem fer nosaltres per generar-ne menys, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Butlletí