L'AMB obre una nova tanda de subvencions de 250 € per a la compra de 500 bicis elèctriques per als ciutadans de la metròpolis

27/06/2016 - 09:03

S'activa immediatament després de l'èxit de la primera convocatòria del 2016, que es va posar en marxa el mes de març i es va exhaurir en menys de dos mesos Aquestes subvencions s'emmarquen en l'estratègia metropolitana de convertir la bicicleta en un veritable mitjà de transport diari urbà.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert aquesta setmana una nova tanda de subvencions de 250 euros per a la compra de 500 bicicletes elèctriques per als ciutadans de l'àrea metropolitana que decideixin comprar-ne una. Aquesta subvenció, disponible per a bicicletes amb un preu màxim 1.350 euros, s'activa després de que s'hagi esgotat amb gran èxit la primera convocatòria d'aquest any 2016, que es va posar en marxa el mes de març i que s'ha esgotat en un període de menys de dos mesos.

Aquesta aposta de l'AMB s'emmarca en l'estratègia de mobilitat sostenible perquè la bicicleta, un mitjà amb zero emissions de gasos contaminants a l'atmosfera, esdevingui un veritable mitjà de transport diari urbà a la metròpolis. "Necessitem solucions netes i la bicicleta elèctrica, que facilita les pujades existents al nostre territori i evita els esforços que en ocasions suposa la bici clàssica, és un element clau", ha explicat Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, que recorda que la metròpolis ja disposa de 1.500 km de vies ciclables i que s'està treballant en la construcció d'una gran xarxa ciclable que connecti els municipis i els polígons d'activitat econòmica de manera segura.

Com beneficiar-se de la subvenció?

Els ciutadans que vulguin beneficiar-se de la subvenció que ofereix l'AMB només han d'anar a una de les 29 botigues adherides com a entitats col•laboradores de l'AMB, escollir una bicicleta elèctrica dins del rang de preus adient (fins a 1.350 euros) i omplir un formulari, on hauran d'acreditar que resideixen en un dels 36 municipis metropolitans. El llistat complet de les botigues es pot consultar al web www.amb.cat/bicielectrica .

A més, aquest descompte de 250 euros de l'AMB es pot acumular a altres promocions i subvencions existents. Per exemple, és compatible amb el Pla MOVEA del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que atorga 200 euros per a la compra d'una bicicleta elèctrica.  Per tant, es pot aconseguir un descompte de fins a 450 euros per a la compra d'una bicicleta elèctrica.

Èxit de les convocatòries anteriors

Fins ara, l'AMB ja ha subvencionat amb 250 euros la compra de 1.500 bicicletes elèctriques. Entre 2014 i 2015 l'AMB va subvencionar 1.000 bicicletes elèctriques a ciutadans metropolitans, a raó de 500 unitats cada any, i a principis del 2016 va tornar a obrir una nova convocatòria de 500 unitats, que es va esgotar en menys de dos mesos.

D'aquesta primera convocatòria de l'any 2016, un 94% de les sol•licituds correspon a ciutadans particulars, mentre que un 6% correspon a empreses que han incorporat la bicicleta elèctrica en els desplaçaments dels seus treballadors i clients i en els repartiments i serveis a domicili. Els municipis amb un nombre més elevat de bicicletes elèctriques subvencionades són Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat del Vallès i Cornellà de Llobregat.

Segons una enquesta sobre l'ús de la bici realitzada entre els ciutadans que han gaudit de les subvencions, un 37% afirma que utilitzarà menys el cotxe. 


 

Categories: 

Relacionats

Article
Creat per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquesta nova eina online recull els serveis que hi ha a la Metròpolis de Barcelona entorn de la bicicleta.

Notícia

Projectes en desenvolupament per a fer d'aquest mitjà una peça més del transport a la Regió Metropolitana de Barcelona. L'evolució a l'alça del ús de la bicicleta a Barcelona és un fet. Un fet que ha costat més de 10 anys implementar, i que els darrers anys s'ha consolidat.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la iniciativa 'Bicivisme', una campanya informativa destinada a recordar les recomanacions d'ús de bicicletes i patinets. La campanya compta amb la col·laboració de Bicicleta Club de Catalunya (BCC) i el suport de diferents municipis metropolitans, entre els quals hi ha Sant Joan Despí.

Butlletí