La Unesco designa l'illa de Fuerteventura com a nova Reserva de la Biosfera

L'organisme ha elogiat les inversions que està fent en energies renovables
Redacció
27/05/2009

La Unesco ha designat l'illa de Fuerteventura com a nova Reserva de la Biosfera, durant una reunió celebrada a Corea del Sud i en què s'ha aprovat la inclusió de 22 nous llocs en la seva xarxa mundial, segons un comunicat d'aquesta organització, amb seu a París.

Segons publica El Periódico, l'organisme ha destacat d'aquesta illa, la segona més gran de l'arxipèlag de les Canàries, "la seva àmplia gamma d'ecosistemes, que van des de zones desèrtiques i semidesèrtiques fins a hàbitats costaners i marins poblats per una gran varietat d'espècies pelàgiques".

Entre les espècies que habiten Fuerteventura s'esmenten "dofins i catxalots", així com "tortugues de mar que fresen a les platges". La Unesco ha considerat que aquesta nova reserva de biosfera també és "un dels observatoris geopaleontològics més importants del món".

Ecoturisme i desenvolupament sostenible
Per a aquesta elecció, l'organització ha tingut en compte el fet que les activitats de la població de l'illa se centrin "en un ecoturisme d'acord amb el criteri del desenvolupament sostenible". A més, la Unesco ha subratllat les inversions que està fent Fuerteventura "per incrementar la seva capacitat en el camp de les energies renovables", principalment la producció d'energia eòlica i solar.

En concret, el comunicat afegeix que l'illa "es presenta com un dels models per a l'aplicació de la directiva de la Unió Europea sobre Energies Renovables".

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Butlletí