La sisena Marató de l’Estalvi Energètic permet estalviar entre un 12 i un 24% els consums en 6 escoles públiques de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell

06/04/2021 - 10:39

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus. En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció de 18,4 tones de CO2 equivalent. 

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus.

En aquestes sis escoles el consum d’electricitat ha estat de 33.041 kWh durant el període de la Marató, cosa que representa un 12% d’estalvi. Pel que fa al consum d’aigua, ha estat de 603 m3, un 15,7% d’estalvi. D’altra banda el consum de gas ha estat de 21.203 m3, un 24,3%menys, cosa que representa un estalvi equivalent de 78.621 kWh.

En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció de 18,4 tones de CO2 equivalent. 

Dades globals

Als 57 equipaments de 7 municipis i 4 departaments de la Generalitat que hi han participat, s’ha aconseguit un estalvi en el consum d’electricitat de 667.186 kWh, cosa que representa un 14,6 % d’estalvi; 2.050 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 20,7% d’estalvi, i 634.389 kWh estalviats en el consum de gas, que representen un 26,3% menys. Tot aquesta reducció representa un estalvi d’emissions equivalent a 219 tones de CO2.

Els nou municipis que hi han participat són Sabadell, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Plau-solità i Plegamans, Parets del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

La Marató pretén, d’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El pacte implicarà el compromís de la ciutat per reduir les emissions de CO2 per mitjà de l’aplicació d’un Pla d’Acció.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article
Proposa estalviar energia per lluitar contra la pobresa energètica i pel canvi climàtic

La VI Marató RE-M de l'energia, estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic, s'adapta a la situació causada per la COVID19.

Butlletí