La sisena Marató de l’Estalvi Energètic permet estalviar entre un 12 i un 24% els consums en 6 escoles públiques de Sabadell

Font: Ajuntament de Sabadell

06/04/2021 - 10:39

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus. En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció de 18,4 tones de CO2 equivalent. 

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus.

En aquestes sis escoles el consum d’electricitat ha estat de 33.041 kWh durant el període de la Marató, cosa que representa un 12% d’estalvi. Pel que fa al consum d’aigua, ha estat de 603 m3, un 15,7% d’estalvi. D’altra banda el consum de gas ha estat de 21.203 m3, un 24,3%menys, cosa que representa un estalvi equivalent de 78.621 kWh.

En total, les bones pràctiques implementades durant el febrer als sis centres han suposat una reducció de 18,4 tones de CO2 equivalent. 

Dades globals

Als 57 equipaments de 7 municipis i 4 departaments de la Generalitat que hi han participat, s’ha aconseguit un estalvi en el consum d’electricitat de 667.186 kWh, cosa que representa un 14,6 % d’estalvi; 2.050 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 20,7% d’estalvi, i 634.389 kWh estalviats en el consum de gas, que representen un 26,3% menys. Tot aquesta reducció representa un estalvi d’emissions equivalent a 219 tones de CO2.

Els nou municipis que hi han participat són Sabadell, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Plau-solità i Plegamans, Parets del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

La Marató pretén, d’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Arrenca el procés participatiu, obert a tota la ciutadania, per a l’elaboració de l’Agenda Estratègica del Pirineu amb horitzó 2030. L’Agenda, impulsada per la Vicepresidència del Govern, serà el full de ruta per orientar el desenvolupament de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Solsonès, Berguedà i Ripollès, prioritzant la dinamització econòmica, la sostenibilitat i l’arrelament de la ciutadania.

Opinió

El Vallès és una realitat ambiental, territorial i orgànica que no entén de divisions i segregacions administratives. Té una singularitat poc comuna. No és cap pati del darrere.

Notícia

El projecte està dividit en dos lots diferents. D’una banda, es millorarà la il·luminació de l’estadi, consistent en la substitució de les lluminàries de les torres ubicades al voltant del camp de futbol i de l’altra es renovaran les lluminàries dels espais interiors.

Butlletí