II Jornada per a l'Impuls de la Transició Energètica i Sostenibilitat als Polígons de Sabadell

dimecres, 31 gener, 2024 - 09:00 a 12:45
Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta. Sabadell.L’Ajuntament de Sabadell us convida a la II Jornada per a l’Impuls de la Transició Energètica i Sostenibilitat als Polígons de Sabadell. Sessió per compartir coneixements i millors pràctiques de la mà d’experts, inspirar-se en casos d’èxit de petites i mitjanes empreses del territori i dotar-se d’eines per avançar en el camí cap a la transició energètica als polígons de Sabadell.
 

09:00-09-15 h Benvinguda

09.15-10.15 h Avançant cap a la transició energètica i sostenibilitat. Reptes i oportunitats. Casos d'èxit.

L’Institut Català d’Energia presentarà quina és la situació actual de la transició energètica a la indústria a Catalunya, quins reptes afronten les empreses en aquest camí i també quines són les oportunitats. Es destacaran els exemples més innovadors d’eficiència energètica i generació d’energia a la indústria al territori.

PIMEs del territori compartiran com han avançat en el camí cap a la transició energètica i la sostenibilitat. Són casos d’èxit i models “replicables” per a petites i mitjanes empreses.

Presentat i moderat per Francesc Ribera, Cluster Manager, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

A càrrec de:

  • Sr. Patrick Renau, Tècnic d'Unitat d'Indústria, Institut Català de l'Energia (ICAEN)
  • Sr. Raul Pont, Gerent de Cafés Pont
  • Sra. Mireia Cammany, Adjunta a Direcció General d’EPI Indústries

10.15-10.35 h Pausa cafè i networking

10.35-11.10 h Eficiència energètica. Mesures i actuacions per optimitzar la despesa i el consum energètic a les empreses.

Consultors experts ens explicaran quines mesures podem implantar a la nostra empresa per avançar en l’eficiència energètica, sempre des d’una perspectiva de petita i mitjana empresa. Exemples i casos pràctics.

A càrrec de:

Sra. Patrícia Piqué, Consultora energètica, Km 0 Energy

Sr. Quim Gasch, CEO,  Giex 

 

11.10-11.25 h Generació d’energia. De l’autoconsum al consum compartit, una oportunitat per a les empreses dels polígons.

La consultora especialitzada en comunitats locals d’energia ens donarà una visió general de com s’està avançant en el consum compartit i col·laboratiu a Catalunya i en concret als polígons i com es converteix en una oportunitat per a les empreses dels polígons.

A càrrec de:

Sr. Xavi Massa Director d'Operacions, Km 0 Energy

 

11.25-12.15 h Finançament: Nous models i instruments de finançament, certificats d’estalvi energètic, ajuts i subvencions.

El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya ens explicarà les opcions de finançament més interessants i innovadores per als projectes d’eficiència energètica i generació. També presentarà el nou mecanisme que permet monetitzar ràpidament els projectes d’eficiència energètica. Exposarà les vies existents per a que els projectes de generació siguin finançats per  tercers. I a més, compartirà informació i contactes de les entitats financeres especialistes per aconseguir el millor finançament d’aquests projectes.

L’Institut Català d’Energia exposarà quines són les línies d’ajut i subvencions per finançar els projectes d’eficiència i generació.

Presentat i moderat per Daniel Cerveró, Coordinador del Grup treball de finançament del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i soci director de Cerveró Associats

A càrrec de:

  • Sr. Daniel Cerveró, Coordinador del Grup treball de finançament del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i soci director de Cerveró Associats
  • Sra. Isabel Tejero, Coordinadora del Grup treball de Certificats d’estalvi energètica del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i  Directora d’Energia de Bureau Veritas Solutions
  • Sr. Patrick Renau, Tècnic d'Unitat d'Indústria, Institut Català de l'Energia (ICAEN)

 

12.15-12.40 h Espai de debat i interacció amb els participants a la jornada.

Un espai per a les empreses, per conèixer en quin punt està la transició energètica als polígons de Sabadell, per compartir la vostra opinió i per resoldre els dubtes de la mà dels experts.

Presentat i moderat per Francesc Ribera, Clúster Manager, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

12.40-12-45 h Tancament de la jornada.


Més informació


 

Categories: 
Energia

Relacionats

Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell i Vimusa impulsen la rehabilitació energètica del parc públic d’habitatges.
Notícia

Terrassa va acollir el passat 15 de febrer una jornada amb empresaris per presentar els resultats dels dos estudis, realitzats gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, per impulsar l’autoconsum compartit i les comunitats energètiques en un dels 20 polígons industrials de la ciutat.

Butlletí