La recollida porta a porta arribarà a Solsona el 15 de novembre

05/11/2021 - 11:18
Un veí de Solsona recollint els contenidors per poder fer el porta a porta | ACN

Un veí de Solsona recollint els contenidors per poder fer el porta a porta | ACN

La capital del Solsonès aplicarà, a partir del 15 de novembre, la recollida selectiva porta a porta després d’anys de preparatius. El nou model de gestió de residus vol augmentar la taxa de reciclatge del 40% actual al 70%.

“És el nostre repte”, explica el regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, qui assegura que la majoria de veïns entenenque cal aplicar el model, tot i que n’hi ha que estan neguitosos perquè consideren que revisar-los les escombraries és un atac a la intimitat”.

De mitjana, un ciutadà de Solsona genera 4,5 contenidors de residus l’any. L’Ajuntament ha estat anys dissenyant un model de recollida de residus adaptat a la diversitat urbanística del municipi. “Tenim totes les casuístiques possibles, des de masies aïllades que no tenen la possibilitat de recollir els cubells a casa seva, cases unifamiliars, grans edificis amb concentració d’habitatge, fins a un nucli antic amb molt pendent i carrers molt estrets. Hem aplicat la millor solució en cada cas”, ha explicat Ramon Montaner. Així, per exemple, als habitatges disseminats del Vinyet caldrà dipositar els residus a les àrees d’aportació tancades amb accés electrònic. Abans d’aplicar el sistema, l’Ajuntament ha fet sessions informatives gratuïtes entre els veïns. S’hi ha explicat el funcionament del servei i s’han resolt dubtes.

Els contenidors que s’han repartit entre els veïns de Solsona per aplicar el porta a porta | ACN

Els alcaldes de Pinós, La Molsosa, Riner, Castellar de la Ribera i Navès alerten que la sortida de Solsona del sistema de recollida de residus comarcal farà que n’incrementi el cost. Lamenten que, malgrat que fa molt temps que va anunciar que implantaria el sistema porta a porta, el Consell Comarcal no ha fet res per evitar-ho. A Pinós, per exemple, s’estima que l’increment sigui d’uns 10.000€ anuals mentre que, per a algunes famílies, el sobrecost podria arribar fins als 400 euros. L’alcalde de Riner, Joan Solà, ha explicat que fa temps que s’ha acordat un nou sistema d’illes tancades i controlades per fer la recollida rural de residus, però denuncia que el Consell Comarcal “no té ni el projecte ni el finançament”. “Ha arribat el dia en què Solsona inicia el porta a porta i, pels motius que sigui, seguim amb el mateix model però amb uns costos molt més elevats”, ha lamentat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’índex de reciclatge a Solsona ha passat del 45,64% el 2020 al 84% en el primer mes i mig d’implantació de la recollida de residus porta a porta. La fracció que ha crescut amb més diferència és l’orgànica.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

Notícia

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

Butlletí