El municipi d'Olius, al Solsonès, ha estrenat l'1 d'agost el sistema de recollida de residus porta a porta. L'Ajuntament, però, conservarà el mètode tradicional a les zones més rurals del poble, on resulta difícil fer la recollida diària.
L’Ajuntament de Solsona comença les obres per convertir en “intel·ligents” els dos passos de vianants considerats més perillosos de la xarxa urbana, situats a la carretera de Manresa. Sensors de presència detectaran el moment en què hi hagi vianants disposats a creuar el vial i els passos s’il·luminaran amb balises LED al paviment
L'Ajuntament de Solsona ha encarregat un estudi de viabilitat per a la implantació del sistema de recollida selectiva de residus porta a porta al municipi i també previst que aviat s'implanti a la urbanització del Pi de Sant Just, que pertany a Olius.
La recollida selectiva porta a porta podria ser una realitat a mitjà termini a Solsona. Tot i l'augment progressiu del reciclatge a la ciutat, els resultats encara estan molt per sota dels percentatges de pobles on es fa el porta a porta
S'obre la porta a l'anomenada "mineria d'abocadors", per extreure recursos dels dipòsits controlats, activitat que podria comportar la creació de nous llocs de treball i reduir la dependència exterior d'algunes matèries primeres.
L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) finançarà les obres de construcció d'una planta de pretractament de residus municipals al dipòsit controlat de Clariana de Cardener. Segons l'ARC el projecte es pot considerar, per la seva concepció i versatilitat, un projecte innovador i pioner a Catalunya, i ha de ser el precedent de la nova concepció de gestió de residus municipals, basada en l'obtenció d'uns bons resultats de recollida selectiva de residus i la gestió de la matèria orgànica en àmbits propers als de producció, minimitzant, al màxim, les entrades de residus que es dipositin als dipòsits controlats.