Solsona utilitza aigua del pou per netejar la via pública

18/03/2023 - 10:00

Es crearà una comissió de seguiment de la sequera tal com es va fer el 2008.

Solsona continuarà netejant la via pública de forma puntual amb aigua a pressió, però sense fer ús de la xarxa d’aigua potable mentre es mantingui la situació d’excepcionalitat per sequera. Per això utilitzarà únicament aigua de pou.

Solsona és un dels municipis afectats per les restriccions derivades de l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica. Això comporta, entre d’altres, la prohibició de netejar els carrers amb aigua potable. D’aquí que es faci servir aigües subterrànies que no són aptes per al consum humà. Tot i que el govern municipal estudia diverses mesures per estalviar aigua de boca i aplicar el Decret Llei 1/2023, està a l’espera de constituir, els propers dies, una comissió de seguiment de la sequera, similar a la que es va crear el 2008. És previst que en formin part membres de l’executiu, representants de tots els grups municipals i personal de diferents àrees. 

  


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

En les darreres setmanes s'han implementat un seguit de mesures amb l'objectiu d'estalviar aigua dels espais i equipaments públics davant de la sequera. En concret, s'ha tancat el reg del Terrall perquè en pugui fer ús la pagesia en cas de necessitat i s'ha prioritzat l'ompliment de les piscines davant del reg de la gespa d'aquest recinte. També s'han traslladat a l'ombra les jardineres municipals i s'han aplicat restriccions a les fonts públiques i als equipaments esportius.

Notícia

Ha entrat en vigor l'Ordenança d'estalvi d'aigua d'Alella, una nova normativa que estableix mesures que caldrà aplicar a partir d'ara a les noves construccions i grans rehabilitacions per afavorir la protecció del medi ambient, el desenvolupament sostenibles i l'ús eficient i racional de l'aigua.

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat l’Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera.

Butlletí