Solsona utilitza aigua del pou per netejar la via pública

18/03/2023 - 10:00

Es crearà una comissió de seguiment de la sequera tal com es va fer el 2008.

Solsona continuarà netejant la via pública de forma puntual amb aigua a pressió, però sense fer ús de la xarxa d’aigua potable mentre es mantingui la situació d’excepcionalitat per sequera. Per això utilitzarà únicament aigua de pou.

Solsona és un dels municipis afectats per les restriccions derivades de l’estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica. Això comporta, entre d’altres, la prohibició de netejar els carrers amb aigua potable. D’aquí que es faci servir aigües subterrànies que no són aptes per al consum humà. Tot i que el govern municipal estudia diverses mesures per estalviar aigua de boca i aplicar el Decret Llei 1/2023, està a l’espera de constituir, els propers dies, una comissió de seguiment de la sequera, similar a la que es va crear el 2008. És previst que en formin part membres de l’executiu, representants de tots els grups municipals i personal de diferents àrees. 

  


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Castellar del Vallès s’afegirà a una prova pilot d’una solució anomenada Watersens, desenvolupada per l’empresa vallesana Aonchip, que aconsegueix un 30% en l’estalvi d’aigua utilitzant tecnologies IOT i intel·ligència artificial.

 

Opinió


" Atès que cada vegada hi ha més biomassa forestal sense gestionar, els boscos són més densos i la temperatura de l’atmosfera cada vegada s’escalfa més, la proporció d’aigua evapo-transpirada pel bosc és més elevada i això es tradueix en menys aigua blava que va cap als rius i aqüífers."
 

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Butlletí