El comerç de Solsona redueix residus

13/10/2023 - 08:53

Solsona fomenta la reducció de residus al comerç local. Ho fa amb tres vídeos d’uns 5 minuts que es publiquen al canal de Youtube de l’Ajuntament i a les xarxes socials. Aquest migdia s’ha fet públic el primer, que se centra en comerços d’alimentació. Sentim-ne un fragment:

Es podrà veure com redueixen residus els establiments de reparació d’aparells electrodomèstics, bicicletes o altres objectes per allargar-los la vida útil i també l’arranjament de roba. O també accions de comerços no alimentaris. Una quinzena d’establiments han pres part en aquests vídeos realitzats per Sàmara Natura i la productora Omen.

La campanya de la regidoria de Desenvolupament Local i l’Agència “El comerç de Solsona redueix residus” proposa fórmules com prescindir de les bosses de plàstic, utilitzar envasos reutilitzables i apostar pels productes a granel i de proximitat. L’actuació s’emmarca en una iniciativa més àmplia per fomentar la sostenibilitat del comerç local amb un cost de prop de 2.500 euros. Els últims mesos, Sàmara Natura ha visitat una trentena d’establiments per oferir-los assessorament personalitzat per reduir els residus. Aquesta campanya dona continuïtat a la de final de juny en la qual es van repartir gratuïtament 530 lots de senalles i carmanyoles.

 


 

Categories: 
Municipis: 
SolsonèsSolsona

Relacionats

Notícia

El material es lliurarà gratuïtament a les famílies empadronades que mostrin tres tiquets de compra al petit comerç alimentari.

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Butlletí