La nova normativa sobre l'ús de bosses compostables fa reorientar el negoci als fabricants de bosses de plàstic

Font: CCMA

03/07/2018 - 10:48

A partir del 30 de juny tots els comerços espanyols han de cobrar les bosses de plàstic. A Catalunya ja es fa des del març de l'any passat. A més a més, la nova normativa sobre l'ús de bosses de plàstic obliga els establiments, a partir de l'1 de gener del 2021, a prohibir les bosses de plàstic lleugeres que no siguin compostables.

Els fabricants accepten la nova normativa, però denuncien que s'estigui criminalitzant tant el plàstic. Apunten que cal incidir més en el reciclatge, tenint en compte que només es recicla un 10% del plàstic que es genera. En els últims cinc anys, a Catalunya, l'ús de bosses de plàstic s'ha reduït més de la meitat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un projecte de la Diputació de Barcelona permet estalviar més de 27.000 bosses de plàstic als mercats municipals en un mes.

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, posa en marxa aquesta setmana un nou sistema de recollida de les restes de poda de la fracció vegetal porta a porta per tal de donar valor a aquest tipus de residus orgànics. 

Butlletí