La llúdriga torna al Tenes

Font: Ajuntament de Lliçà d'Amunt
10/03/2016 - 10:17

Dins els treballs de seguiment de la llúdriga al nostre territori, tècnics i col·laboradors del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs han aconseguit una altra prova de la presència d’aquest mamífer a la conca del riu Tenes

En aquest cas al terme municipal de Lliçà d’Amunt, mitjançant una fotografia nocturna presa amb un sistema de fototrampeig amagat entre la vegetació la matinada del passat 19 de gener de 2016.

La llúdriga és un vertebrat carnívor i semiaquàtic de la família dels mustèlids que es caracteritza per habitar ambients aquàtics amb abundant presència d’aliment, ja que necessita menjar una quantitat equivalent al 13% del seu pes, que oscilg la entre 5-10 kgs, diàriament. Aquests ambients només corresponen a medis ecològicament en bon estat, motiu pel qual la seva presència indica una bona qualitat de l’aigua, una elevada presència de recursos alimentaris, un estat de conservació adequat del bosc de ribera i una bona connectivitat de la xarxa hidrogràfica. La destrucció del seu hàbitat havia provocat la seva pràctica desaparició a Catalunya els anys 80 i ara, trenta anys més tard, ens hem de congratular per la seva tornada, fet que també ens ha d’esperonar a mantenir la cura sobre el nostre entorn.


Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia
Foto: Equip tècnic del Parc Natural del Montseny

Foto: Equip tècnic del Parc Natural del Montseny

Aquest treball cartogràfic i de caracterització de les masses forestals més fràgils del Parc Natural és una acció inclosa dins el projecte «Life Clinomics», coordinat per la Diputació de Barcelona i amb la participació de la Diputació de Girona.

Butlletí