Itinerarius al riu Tenes,

dimecres, 10 abril, 2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall


 

Nou Itinerarius al riu Tenes, al seu pas per Lliçà de Vall i Lliçà d’Amunt, el diumenge 28 d’abril

Sota el títol “Entre l’aigua i el glaç”, la passejada inclourà parades a la bassa de Can Dunyó i als pous de glaç de Can Gurri, entre altres

Les inscripcions gratuïtes ja es poden formalitzar a la pàgina web fundaciorivus.cat

El pròxim diumenge, 28 d’abril, se celebrarà una nova caminada, inclosa dins el cicle ItineraRius, a l’entorn del riu Tenes anomenada “Entre l’aigua i el glaç”. La passejada s’iniciarà a les 10 del matí a la Masia de Can Coll de Lliçà de Vall i remuntarà el riu fins a arribar a Lliçà d’Amunt.

Es tracta d’una ruta circular i guiada, d’uns 7,5 km de longitud i de baixa dificultat, durant la qual es descobrirà el patrimoni hidràulic i natural de tota aquesta zona, com ara els safareigs, la mina de Can Coll i els pous de glaç de Can Gurri, tots ells dins el terme municipal de Lliçà de Vall, i la bassa de Can Dunyó, a Lliçà d’Amunt.

L’activitat, apta per a tots els públics, és gratuïta, tot i que per prendre-hi part cal formalitzar la inscripció prèvia fins al 25 d’abril en aquest enllaç, també disponible al web fundaciorivus.cat. Els participants rebran avituallament i una bossa de regal.

La caminada, organitzada per la Fundació RIVUS i el Consorci Besòs Tordera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lliçà de Vall, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt i l’Associació Centre d’Estudis i Recerca, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’empresa Sorigué.

El cicle de caminades ItineraRius té per objectiu acostar d’una manera respectuosa i conscient la ciutadania als rius de les conques del Besòs i de la Tordera, descobrint camins fluvials plens de patrimoni natural, hidràulic i històric, així com de biodiversitat, dotant així de valor afegit la part esportiva i de salut d’aquest tipus d’activitats.

 


 

Organitzador: 
Fundació Rivus
Etiquetes: 
Categories: 
Aigua
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

Lliurats els premis del VII Concurs de Dibuix “Descobreix el riu”, dedicat al blauet

Butlletí