Ciència ciutadana al riu Tenes al seu pas per Bigues i Riells

Font: Vallès Oriental TV 

12/04/2024 - 18:06

A Bigues i Riells del Fai, el projecte Llegim el Riu vol impulsar la participació ciutadana per millorar l’estat dels rius. Aquest dimarts s’ha fet una jornada emmarcada dins la programació per celebrar el Dia de la Terra.

Llegim el riu és un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals, i que durant l'any 2024 s'està realitzant a una dotzena de municipis de les conques del riu Besòs i la Tordera, entre els quals Bigues i Riells. 

El projecte es coordina amb l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció.

legim el riu vol complementar els projectes de ciència ciutadana a la conca del riu Llobregat i a les conques del Besòs i la Todera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es cocreen amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns.


 

Categories: 

Relacionats

Acte
10/04/2024 - 10:00
Masia de Can Coll. Lliçà de Vall
Notícia

La Biblioteca i el Departament municipal de Medi Ambient s'han adherit a la iniciativa, que inclou dues sortides al riu Mogent per fer una observació de l’ecosistema fluvial i plantejar propostes de millora per a aquell espai. 

Butlletí