La cercavila 'La revolució dels residus' inaugura la Setmana Ambiental de Manlleu

Més de 3.000 alumnes participaran a les activitats programades entre el 14 i el 21 de març
Font: Aj. Manlleu
15/03/2010

L'ajuntament de Manlleu i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu Industrial del Ter organitzen la cinquena edició de la Setmana ambiental del Manlleu. Aquest any les activitats dirigides a les escoles i a la població s'han agrupat entre el 14 i 21 de març.  

Per inaugurar la Setmana Ambiental, el diumenge 14 de març es va celebrar una cercavila per a grans i petits. Cavalls, gegants, equilibristes, titelles i músics... sota el títol "La revolució dels residus!" van ser els protagonistes de la cercavila. Aquest muntatge es base amb el fet que els residus surten dels contenidors i es transformen en uns personatges màgics de grans dimensions (d'entre 3 i 4 metres) que van voltar pels carrers de la ciutat.

A més de la cercavila, durant aquestes dates la població també podrà participar en altres activitats:    

  • El taller "A casa, contra el canvi climàtic" per aprendre mesures pràctiques per estalviar energia i diners a casa.
  • La xerrada "La qualitat de l'aire a Manlleu" a càrrec dels alumnes de l'IES Antoni Pous i Argila.
  • La presentació  d'un llibre sobre els macroinvertebrats aquàtics i el seu paper com a indicadors biològics de l'estat d'un riu.
  • Una sortida d'observació i identificació d'ocells, per descobrir els ocells que viuen al Ter i al seu entorn.
  • La plantada d'arbres a l'Arborètum, organitzada pel programa d'intercanvi de serveis entre persones Temps x Temps de Manlleu.
  • L'exposició "No m'expliquis cuentos xinos", on es podrà reflexionar sobre les nostres accions diàries i l'efecte que fan a escala global.  

Al final de cadascuna de les activitats obertes a la població (inclosa la cercavila) es repartiran bosses tèxtils plegables molt útils per anar a comprar. 

En l'àmbit escolar, s'ha previst un gran ventall activitats per a tots els grups d'edat i es preveu que hi participin més de 3.000 alumnes.

Per més informació, consulteu el web www.manlleu.cat.  

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí