L'Energia de Manlleu en joc

13/07/2023 - 12:00

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Els delegats verds de l'INS Antoni Pous han estrenat aquest joc cooperatiu que tracta sobre l’energia i el clima de Manlleu i on els jugadors i jugadores han de col·laborar per aconseguir complir amb els objectius en matèria energètica i climàtica de l’Agenda 2030 de Manlleu.


 

Manlleu s'ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que se celebra del 20 al 22 de juny de 2023. És una iniciativa de la Comissió Europea que té l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables. Durant aquesta setmana, s’organitzen activitats, tallers, conferències, visites, esdeveniments i altres iniciatives per tot Europa.

A Manlleu s’ha estrenat el joc de l’Energia de Manlleu en joc, amb un grup d’alumnes de l’INS Antoni Pous (delegats verds anomenats Serpents Verds). Aquest joc l’ha creat Manlleu com a municipi compromès amb l’Agenda 2030 i es volen continuar realitzant accions pedagògiques i comunicatives que complementin les accions del govern.

Aquest projecte pretén apropar a qui hi jugui a 2 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 Manlleu: d’una banda, l’ODS 7 “Energia neta i assequible” i de l’altra, l’ODS 13 “Acció climàtica”. És un joc molt vinculat també a les actuacions del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i Clima (PAESC) de Manlleu.

La missió del joc és transmetre la necessitat d’actuar a tots els nivells en matèria energètica, ja sigui a través de l’estalvi i l’eficiència o implementant energies renovables. Al mateix temps, es vol fer incidència en què aquestes energies, a més, han de ser sostenibles i el menys agressiu possible amb el medi ambient.

A l’Energia de Manlleu en joc els jugadors i jugadores han de col·laborar per aconseguir complir amb els objectius en matèria energètica i climàtica de l’Agenda 2030 de Manlleu, portant el marcador de l’ODS 7 groc i el marcador de l’ODS 13 verd fins a una posició en concret (40) com a mínim, però idealment més enllà.

Aquest joc s’ha elaborat gràcies a la coordinació de la Diputació de Barcelona, el disseny del joc de Ludi Artis, l’assessorament documental de l’Ajuntament de Manlleu i el Museu del Ter, i el disseny gràfic de Domingo Recreativos. S’ha testejat (quan encara estava en fase de creació) i l’han estrenat els Serpents Verds de l’INS Antoni Pous i Argila. El proper curs el joc arribarà a tots els centres escolars de Manlleu que ho sol·licitin.
 


 


 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Notícia

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum culmina l’actuació de millora de l’eficiència energètica del Museu del Ter. 

Butlletí