Interns en règim semiobert recuperaran espais naturals del Prat de Llobregat

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat
20/10/2011

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el director del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Josep M. Faura, han signat aquest 19 d'octubre un conveni de col·laboració per tal que interns en règim semiobert facin tasques de manteniment i millora de diferents espais naturals del Prat. La iniciativa té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Una brigada de 8 peons i un encarregat d'obra treballarà durant sis mesos (d'octubre a març) realitzant segues, esporgues, plantacions, neteges i desbrossat, així com el manteniment de tancaments i senyalització.

La finalitat d'aquest conveni és mantenir i millorar els espais naturals i periurbans del Prat i, alhora, promoure la inserció laboral de les persones sotmeses a mesures penals.

L'Ajuntament ve signant aquest tipus de convenis amb el CIRE des de 2008, amb uns resultats força satisfactoris.

El CIRE és l'empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de persones privades de llibertat, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu. Els serveis exteriors del CIRE estan formats per brigades d'interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en neteja forestal, prevenció d'incendis, pintura, trallats o reformes, entre d'altres.

Relacionats

Notícia

En el marc de les propostes de servei comunitari i dins el  projecte Alumnes Gestors del Territori, l'Ajuntament del Prat durant els darrers cursos escolars s'ha ofert  que l'alumnat  conegui i participi activament en la gestió d’alguns espais naturals.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat

Butlletí