Interns en règim semiobert recuperaran espais naturals del Prat de Llobregat

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat
20/10/2011 - 00:00

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el director del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Josep M. Faura, han signat aquest 19 d'octubre un conveni de col·laboració per tal que interns en règim semiobert facin tasques de manteniment i millora de diferents espais naturals del Prat. La iniciativa té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Una brigada de 8 peons i un encarregat d'obra treballarà durant sis mesos (d'octubre a març) realitzant segues, esporgues, plantacions, neteges i desbrossat, així com el manteniment de tancaments i senyalització.

La finalitat d'aquest conveni és mantenir i millorar els espais naturals i periurbans del Prat i, alhora, promoure la inserció laboral de les persones sotmeses a mesures penals.

L'Ajuntament ve signant aquest tipus de convenis amb el CIRE des de 2008, amb uns resultats força satisfactoris.

El CIRE és l'empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de persones privades de llibertat, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu. Els serveis exteriors del CIRE estan formats per brigades d'interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en neteja forestal, prevenció d'incendis, pintura, trallats o reformes, entre d'altres.

Relacionats

Article

El Prat acollirà al mes d’abril l’intercanvi juvenil del programa Erasmus+  Changing for the Climate,  en què durant vuit dies joves d’entre 17 i 30 anys de 5 països europeus compartiran coneixements i posaran en pràctica les estratègies que es duen a terme als seus llocs d’origen contra les causes del canvi climàtic.

Article

Aquesta regidoria recollirà la llarga experiència pratenca en la gestió pública de l’aigua amb l’objectiu de preservar i projectar aquesta experiència de la ciutat en la gestió pública d’aquest i altres béns comuns. S’encarregarà de la gestió, coordinació i execució de les actuacions municipals per garantir la gestió pública, la provisió i la qualitat de l’aigua als usuaris domèstics, comercials, industrials i agraris i als espais naturals, en coordinació amb l’empresa pública.

Butlletí