Interns en règim semiobert recuperaran espais naturals del Prat de Llobregat

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat
20/10/2011 - 00:00

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el director del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Josep M. Faura, han signat aquest 19 d'octubre un conveni de col·laboració per tal que interns en règim semiobert facin tasques de manteniment i millora de diferents espais naturals del Prat. La iniciativa té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Una brigada de 8 peons i un encarregat d'obra treballarà durant sis mesos (d'octubre a març) realitzant segues, esporgues, plantacions, neteges i desbrossat, així com el manteniment de tancaments i senyalització.

La finalitat d'aquest conveni és mantenir i millorar els espais naturals i periurbans del Prat i, alhora, promoure la inserció laboral de les persones sotmeses a mesures penals.

L'Ajuntament ve signant aquest tipus de convenis amb el CIRE des de 2008, amb uns resultats força satisfactoris.

El CIRE és l'empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de persones privades de llibertat, mitjançant la formació en oficis i el treball productiu. Els serveis exteriors del CIRE estan formats per brigades d'interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en neteja forestal, prevenció d'incendis, pintura, trallats o reformes, entre d'altres.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí