Hereu promet endolls per a cotxes elèctrics a tots els aparcaments municipals

Aquest nou servei té un cost d'1,2 euros per hora, que és el cost de la càrrega, i que se suma al preu de l'aparcament
Font: Aj. Barcelona
16/05/2008 - 00:00

L'aparcament municipal del carrer del Consell de Cent cantonada amb el de Cartagena ja ofereix el nou servei d'aparcament amb endoll pensat perquè els vehicles elèctrics carreguin les bateries mentre estiguin estacionats.

La instal·lació consisteix en un punt de subministrament de 220 volts estàndard per mitjà d'un endoll de seguretat. Amb unes dues hores de càrrega, els vehicles elèctrics tenen fins a sis hores d'autonomia.

Aquest nou servei té un cost d'1,2 euros per hora, que és el cost de la càrrega, que se suma al preu de l'aparcament, que és d'1,95 euros.

Uns dels primers vehicles elèctrics, de la quinzena que hi ha circulant actualment per la ciutat, que han fet servir aquest servei són els que l'empresa Bodegues Torres utilitza per fer el repartiment a la ciutat.

Respecte al medi ambient
"El transport de mercaderies i en general el transport a la ciutat generen el 93% d'emissions de CO2 de la ciutat", ha dit l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que també ha explicat que el 92% dels vehicles que fan distribució comercial a la ciutat utilitzen derivats del petroli.

Amb l'ús de vehicles elèctrics es busca reduir les emissions de CO2, disminuir el soroll i millorar la mobilitat.

L'alcalde ha dit que l'exemple de Bodegues Torres animarà altres grups empresarials a optar per la distribució comercial amb vehicles elèctrics. El servei també està pensat per a vehicles privats.

D'altra banda, Hereu ha anunciat que al final d'aquest mandat està previst que la cinquantena d'aparcaments municipals de la ciutat disposin d'aquest servei de càrrega de bateries per a vehicles elèctrics.

AdjuntMida
Image icon aparcamentelectric2.jpg18.32 KB

Relacionats

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar
Acte
13/09/2023 - 09:00
DFactory Barcelona

Butlletí