Grups ecologistes reclamen que es mantigui més espai per les bicicletes i els vianants després de l'epidèmia de la Covid 19

Font: CCMA

29/05/2020 - 17:30

Amb la tornada paulatina de la mobilitat a les ciutats, després veure-les buides durant mesos, entitats ecologistes hi veuen una oportunitat única per repensar les ciutats i reduir-hi el trànsit.

Reclamen que els carrers siguin per a les persones i no per als cotxes i defensen que mesures com les que ha implantat Barcelona reservant carrils per als vianants, per exemple, es queden curtes i haurien de ser permanents. Defensen que la contaminació causa cada any més morts prematures, que la covid19 i denuncien que, malgrat que tot just hi comencen a circular cotxes, en la ciutat de Barcelona, per exemple, aquests últims dies ja s'han registrat diversos cops pics de contaminació per diòxid de nitrògen que superen els nivells permesos per la Unió Europea.

Relacionats

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Notícia

Salvador Rueda assegura que s'estalviarien 1.700 milions d'euros anuals en despesa sanitària i critica que el model municipal no són superilles, sinó eixos verds.

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el tràmit per recórrer la sentència al Tribunal Suprem i protegir la creació, aplicació i vigència de la ZBE Rondes BCN

Butlletí