Grups ecologistes reclamen que es mantigui més espai per les bicicletes i els vianants després de l'epidèmia de la Covid 19

Font: CCMA

29/05/2020 - 17:30

Amb la tornada paulatina de la mobilitat a les ciutats, després veure-les buides durant mesos, entitats ecologistes hi veuen una oportunitat única per repensar les ciutats i reduir-hi el trànsit.

Reclamen que els carrers siguin per a les persones i no per als cotxes i defensen que mesures com les que ha implantat Barcelona reservant carrils per als vianants, per exemple, es queden curtes i haurien de ser permanents. Defensen que la contaminació causa cada any més morts prematures, que la covid19 i denuncien que, malgrat que tot just hi comencen a circular cotxes, en la ciutat de Barcelona, per exemple, aquests últims dies ja s'han registrat diversos cops pics de contaminació per diòxid de nitrògen que superen els nivells permesos per la Unió Europea.

Relacionats

Notícia

Llum verda al projecte executiu que ha de permetre doblar, millorar i interconnectar la xarxa de carrils bici de la ciutat fins arribar als 16 km. El projecte s’ha aprovat aquest mes i les obres es duran a terme a partir de final d’any amb ajuts europeus. Es preveu la construcció de nous trams de carrils bici connectats als existents per arribar als llocs i equipaments de la ciutat que generen més mobilitat.

Article

La Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona (ZBE Rondes BCN) és l’àrea on es restringeix l’accés als vehicles més contaminants. S’espera que la mesura ajudi a reduir en un 15% les emissions.

Notícia
Foto: Elias Lavin Baena

Foto: Elias Lavin Baena

Sota el lema ¨Recuperem la ciutat¨, milers de persones s'han mobilitzat a les principals ciutats catalanes per reclamar un desconfinament amb una reducció dràstica de l'ús del vehicle privat.

Butlletí