Girona amplia serveis de Girocleta per l'increment dels usuaris

18/10/2016 - 09:02

A causa de l’augment en la demanda del servei de Girocleta, que ha incrementat un 25% el nombre d’usuaris en l’últim any l’Ajuntament de Girona ampliarà el personal del servei i afegirà un cotxe més de distribució de bicicletes. 

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública del consistori, Joan Alcalà, ha volgut destacar aquesta pujada d’usuaris “que s’exemplifica en els 1.400 viatges en els dies laborables, que representen 2.211 usuaris actius”. “Des del govern sempre hem cregut en la bicicleta com a mitjà de transport i de mobilitat sostenible, i les dades demostren que hem generat una confiança que ara la ciutadania correspon amb aquest augment d’ús. Ara el nostre compromís és el d’anar ampliant i millorant mica en mica el servei”, ha afegit. 

El servei de bicicleta pública de Girona, la Girocleta es va posar en funcionament el 25 de setembre de 2009 amb 8 estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes (120 al carrer). Actualment hi ha 280 bicicletes, de les quals 210 es troben distribuïdes permanentment al carrer, amb 430 aparcaments individuals i 16 estacions. L’estació amb més afluència d’usuaris és la de la plaça de Catalunya, amb 2.752 usos de mitjana aquest 2016. 

Girocleta ha incrementat un 25% el nombre d’usuaris en l’últim any: 219.484 usos de gener a setembre de 2016 davant dels 158.479 usos de gener a setembre de 2015.

Abonaments de curta durada 

Properament es podran fer abonaments de curta durada per utilitzar la Girocleta. D’aquesta manera les persones que visitin Girona de manera temporal o aquelles que vulguin provar el servei abans de donar-s’hi d’alta, podran fer ús de manera limitada de la Girocleta. 

Actualment les persones abonades disposen d’una tarifa anual de 30 euros que permet fer ús del servei de manera gratuïta durant els 30 minuts primers de cada viatge. Després de la primera mitja hora l’usuari paga 0,5 euros per cada fracció de 30 minuts, amb un màxim de 2 hores en total. El servei està operatiu cada dia de l’any de les sis del matí a la una de la matinada. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
02/08/2021 - 10:00
Arc de Triomf, Barcelona
Article

El 8 de juliol va tenir lloc l’audiència pública oberta a tothom sobre l’estratègia de ciutat per fer front a l’emergència climàtica.

Article

L’Ajuntament de Girona dona suport a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, que compta amb l’adhesió de la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, i en què també participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona. En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les vies verdes i s’han afegit a la iniciativa 47 establiments propers a la ruta per reduir la petjada de carboni a la demarcació.

Butlletí