Families for Future, pares i mares es manifesten amb els fills contra el canvi climàtic

Font: CCMA

13/05/2019 - 11:32

Cinc mesos després de l'aterratge de Fridays for Future, mares i pares es sumen a les protestes que demanen que es declari "estat d'emergència climàtica"

Famílies senceres s'han manifestat aquest 12 de maig a Barcelona sota el nom de Families for Future. El moviment, que neix arran de les manifestacions de joves Fridays For Future, exigeix mesures contundents i immediates contra el canvi climàtic.

El moviment juvenil pel canvi climàtic va arribar a Barcelona al febrer, fa cinc mesos. Ara, les mobilitzacions van un pas més enllà i s'hi han sumat pares i mares que denuncien el que consideren una emergència climàtica. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya i ha recorregut la Rambla.

Algunes de les families hi assisteixen perquè els ho han demanat els seus fills. D'altres han pres la iniciativa i hi van amb nens i nenes més petits. Isabel Moreno, una mare que hi ha assistit, explica que els joves es manifesten els divendres als migidies, quan molts dels pares estan treballant.

"La preocupació pel clima no la tenen només els joves, sinó també les famílies, i el que hem volgut fer és difusió d'això perquè, els divendres al migdia, molts de nosaltres estem treballant i també volem donar-hi suport i fer sentir la nostra veu". Diego Guri, per la seva banda, hi ha assistit perquè l'ha "convençut" la seva filla, que li demana que es cuidi el planeta perquè "la contaminació ha portat a un estat d'emergència climàtica".

Families for Future, com el moviment juvenil, també s'està desplegant a escala mundial. El Regne Unit, Alemanya, Austràlia o el Canadà són alguns dels 28 països en què són presents a través de 150 grups. Les mobilitzacions van començar amb una carta on demanen un "futur segur, net i just" per als seus fills.


Categories: 

Relacionats

Notícia

L’ampliació incorpora vint municipis de l’entorn del Parc Natural, inclòs Falset, la capital del Priorat, que es converteix en l’única comarca de Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació lumínica. La zona rep la certificació com a Destinació Turística Starlight en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn.

Notícia

Aquest nou paviment fred permetrà reduir el soroll fins a 3db i també rebaixar 2 graus la temperatura ambient a l'estiu

Article

Des del 2019 Barcelona té un equip de professionals experts a treballar i millorar la resilencia urbana per preparar la ciutat i prevenir o, en cas que sigui inevitable, minimitzar l’impacte de situacions excepcionals d’emergència.

Butlletí