Families for Future, pares i mares es manifesten amb els fills contra el canvi climàtic

Font: CCMA

13/05/2019 - 11:32

Cinc mesos després de l'aterratge de Fridays for Future, mares i pares es sumen a les protestes que demanen que es declari "estat d'emergència climàtica"

Famílies senceres s'han manifestat aquest 12 de maig a Barcelona sota el nom de Families for Future. El moviment, que neix arran de les manifestacions de joves Fridays For Future, exigeix mesures contundents i immediates contra el canvi climàtic.

El moviment juvenil pel canvi climàtic va arribar a Barcelona al febrer, fa cinc mesos. Ara, les mobilitzacions van un pas més enllà i s'hi han sumat pares i mares que denuncien el que consideren una emergència climàtica. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya i ha recorregut la Rambla.

Algunes de les families hi assisteixen perquè els ho han demanat els seus fills. D'altres han pres la iniciativa i hi van amb nens i nenes més petits. Isabel Moreno, una mare que hi ha assistit, explica que els joves es manifesten els divendres als migidies, quan molts dels pares estan treballant.

"La preocupació pel clima no la tenen només els joves, sinó també les famílies, i el que hem volgut fer és difusió d'això perquè, els divendres al migdia, molts de nosaltres estem treballant i també volem donar-hi suport i fer sentir la nostra veu". Diego Guri, per la seva banda, hi ha assistit perquè l'ha "convençut" la seva filla, que li demana que es cuidi el planeta perquè "la contaminació ha portat a un estat d'emergència climàtica".

Families for Future, com el moviment juvenil, també s'està desplegant a escala mundial. El Regne Unit, Alemanya, Austràlia o el Canadà són alguns dels 28 països en què són presents a través de 150 grups. Les mobilitzacions van començar amb una carta on demanen un "futur segur, net i just" per als seus fills.


Categories: 

Relacionats

Article

S’hi podran acollir aquells ajuntaments signataris del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses i es presentarà a l’Oficina del Pacte de la Unió Europea a través del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació. El compromís és treballar en la reducció d’un 40% en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

Notícia
Mercè Rius, durant la conferència sobre governança climàtica on ha participat en el marc de l'ICCA-2019.

Mercè Rius, durant la conferència sobre governança climàtica on ha participat en el marc de l'ICCA-2019.

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha signat a Heidelberg (Alemanya) una Declaració d'associació col·laborativa sobre acció climàtica dirigida a avançar en la coordinació i la cooperació entre tots els nivells de govern per col·laborar en la consecució d’uns ambiciosos objectius internacionals sobre el clima.

Entrevista

Kirsten Dunlop és directora executiva de EIT Climate-Knowledge and Innovation Community va ser a Barcelona el passat 20 de maig per donar la conferència "Innovació climàtica: repensar-ho tot" en el marc del cicle Fem front al canvi climàtic, organitzat per la Fundació Catalunya Europa i el BBVA. Sostenible va conversar amb ella per conèixer la tasca d’aquesta organització que porta una dècada dedicant-se a la innovació per al canvi climàtic i que treballa colze a colze amb les ciutats per crear carteres d’innovació en diferents àmbits de la sostenibilitat.

Butlletí