Families for Future, pares i mares es manifesten amb els fills contra el canvi climàtic

Font: CCMA

13/05/2019 - 11:32

Cinc mesos després de l'aterratge de Fridays for Future, mares i pares es sumen a les protestes que demanen que es declari "estat d'emergència climàtica"

Famílies senceres s'han manifestat aquest 12 de maig a Barcelona sota el nom de Families for Future. El moviment, que neix arran de les manifestacions de joves Fridays For Future, exigeix mesures contundents i immediates contra el canvi climàtic.

El moviment juvenil pel canvi climàtic va arribar a Barcelona al febrer, fa cinc mesos. Ara, les mobilitzacions van un pas més enllà i s'hi han sumat pares i mares que denuncien el que consideren una emergència climàtica. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya i ha recorregut la Rambla.

Algunes de les families hi assisteixen perquè els ho han demanat els seus fills. D'altres han pres la iniciativa i hi van amb nens i nenes més petits. Isabel Moreno, una mare que hi ha assistit, explica que els joves es manifesten els divendres als migidies, quan molts dels pares estan treballant.

"La preocupació pel clima no la tenen només els joves, sinó també les famílies, i el que hem volgut fer és difusió d'això perquè, els divendres al migdia, molts de nosaltres estem treballant i també volem donar-hi suport i fer sentir la nostra veu". Diego Guri, per la seva banda, hi ha assistit perquè l'ha "convençut" la seva filla, que li demana que es cuidi el planeta perquè "la contaminació ha portat a un estat d'emergència climàtica".

Families for Future, com el moviment juvenil, també s'està desplegant a escala mundial. El Regne Unit, Alemanya, Austràlia o el Canadà són alguns dels 28 països en què són presents a través de 150 grups. Les mobilitzacions van començar amb una carta on demanen un "futur segur, net i just" per als seus fills.


Categories: 

Relacionats

Notícia

El canvi climàtic està portant un increment de temperatures i reducció de pluja. Aquests efectes poden donar lloc a vins de major graduació alcohòlica i menys acidesa. S’avaluaran 51 varietats minoritàries amb la participació de 16 centres d’investigació de tot l’Estat espanyol.

Notícia

Les condicions atípicament caloroses i seques que s'han donat en alguns llocs de l'hemisferi nord han desencadenat importants incendis des de la zona del Mediterrani fins a la regió àrtica, la qual s'ha vist especialment afectada. El canvi climàtic, caracteritzat per un augment de les temperatures i canvis en els patrons de precipitació, està agreujant el risc d'incendis forestals i prolongant la temporada en què aquests es produeixen.
Reportatge
Cinc punts clau que has de saber per conèixer com afecta el canvi climàtic i la contaminació a Barcelona

El passat 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient 2019, una jornada destinada a conscienciar de la necessitat de protegir i millorar l’entorn que aquest any posa el focus en la contaminació de l’aire. Nou de cada 10 persones al món estan exposades a nivells de contaminació que sobrepassen els marcats com a segurs per l’Organització Mundial de la Salut. Barcelona no escapa a aquesta problemàtica global: l’aire de Barcelona supera els estàndards de l’OMS en cinc contaminants i les dades indiquen com la contaminació està tenint impacte sobre la salut de la població.

Butlletí