Es redueix l'impost de circulació als vehicles poc contaminants a Barcelona per una millor qualitat de l'aire

13/10/2017 - 10:02

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat definitivament la modificació puntual de les ordenances fiscals que afecten quatre taxes i tenen com a objectiu impulsar mesures de lluita contra la contaminació, afavorir el comerç de proximitat i preservar el dret als subministraments bàsics de les famílies en risc de vulnerabilitat social.

S’ha aprovat la modificació de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica per bonificar els vehicles poc contaminants, segons els criteris del nou sistema d’etiquetatge ambiental de la DGT. Concretament, es bonificarà el 75% de l’impost als vehicles d’emissions zero o ECO, i el 25% als vehicles tipus C, o amb benzina o bioetanol i amb emissions fins a 120 g/km de CO2. La mesura s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Exempció de la taxa de clavegueram per a famílies vulnerables

Les persones que es troben en situació de pobresa energètica estaran exemptes de pagar la taxa de clavegueram i es condonarà el deute en el cas de les famílies que l’hagin contret. D’aquesta manera, Barcelona es converteix en el primer municipi català que integra aquesta taxa en la Llei de pobresa energètica. La mesura s’ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Taxes per l’estacionament en episodis de contaminació

En episodis de contaminació atmosfèrica, s’incrementarà en 2 euros per hora les tarifes de l’Àrea Blava i l’Àrea Verda (per a no residents), excepte en els vehicles ECO i d’emissions zero. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l'entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. La nova data està encara per determinar.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova les noves tarifes d'aparcament, que pugen per a tots els vehicles excepte els ECO i els de zero emissions

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ja té instal·lades, i a punt per començar a funcionar, 36 càmeres que vigilaran la Zona de Baixes Emissions. L'AMB instal·la els senyals de trànsit definitius a la ZBE Rondes BCN, que entra en vigor de manera permanent l'1 de gener del 2020 i que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants

Butlletí