Es presenten les actuacions del projecte 'Ripollet Desendollat 2010'

Font: Ajuntament de Ripollet
18/11/2010 - 00:00

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet, Gemma Edo, ha presentat aquest 17 de novembre, a la Casa Natura, els 9 projectes que s'estan portant a terme al municipi relacionats amb les energies renovables i l'eficiència energètica.

Sota el títol Ripollet Desendollat, aquestes actuacions s'emmarquen en el Pacte d'Alcaldes i Alcadesses per l'energia, signat el juny de 2009. Es tracta d'obres que afecten les instal·lacions d'il·luminació i climatització de diversos edificis municipals, així com la construcció del carril bici i la construcció de dos pous d'extracció d'aigües freàtiques.

Totes les obres, amb un pressupost total d'uns 2,2 milions d'euros, han estat finançades a través dels Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local 2010.

Les millores s'han realitzat a instal·lacions esportives, com el Poliesportiu Municipal i el Pavelló d'Esports Joan Creus, on s'ha instal·lat un sistema de climatització a través de plaques solars, així com un sistema de control informàtic. També s'ha instal·lat un nou sistema d'il·luminació de major eficàcia energètica a l'Escola Ginesta i a l'edifici consistorial. Al Centre Cultural s'ha realitzat la millora de la climatització, que permet programar-la segons la necessitat de cada espai. A la Biblioteca Municipal s'ha instal·lat un sistema de gestió intel·ligent tant de la climatització com de la il·luminació, mentre que al Pàrquing del Molí s'ha substituït tota la il·luminació i la instal·lació elèctrica.

D'altra banda, a més de la construcció de carrils bici per millorar la mobilitat urbana, s'està portant a terme la construcció de dos pous, un a la Casa Natura i un altre al parc Ferran Ferré, que extreu aigua freàtica amb energies renovables per a ús públic. A la Casa Natura, aquest pou servirà per omplir una bassa, que la Regidoria de Medi Ambient vol convertir en un sistema aquàtic amb flora i fauna autòctona. 

El Pacte d'Alcaldes i Alcadesses per l'energia, on hi ha adherits 500 municipis, vol impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. L'objectiu de la CE és reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable impulsats des de l'acció local.

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Article

Els recursos s’adrecen a diferents franges d’edat i fomenten que infants i joves prenguin consciència de la necessitat de tenir cura del medi ambient

Acte
27/05/2021 - 00:00
Davant de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Sant Fost de Campsentelles

Butlletí