Es presenten les actuacions del projecte 'Ripollet Desendollat 2010'

Font: Ajuntament de Ripollet
18/11/2010 - 00:00

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet, Gemma Edo, ha presentat aquest 17 de novembre, a la Casa Natura, els 9 projectes que s'estan portant a terme al municipi relacionats amb les energies renovables i l'eficiència energètica.

Sota el títol Ripollet Desendollat, aquestes actuacions s'emmarquen en el Pacte d'Alcaldes i Alcadesses per l'energia, signat el juny de 2009. Es tracta d'obres que afecten les instal·lacions d'il·luminació i climatització de diversos edificis municipals, així com la construcció del carril bici i la construcció de dos pous d'extracció d'aigües freàtiques.

Totes les obres, amb un pressupost total d'uns 2,2 milions d'euros, han estat finançades a través dels Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local 2010.

Les millores s'han realitzat a instal·lacions esportives, com el Poliesportiu Municipal i el Pavelló d'Esports Joan Creus, on s'ha instal·lat un sistema de climatització a través de plaques solars, així com un sistema de control informàtic. També s'ha instal·lat un nou sistema d'il·luminació de major eficàcia energètica a l'Escola Ginesta i a l'edifici consistorial. Al Centre Cultural s'ha realitzat la millora de la climatització, que permet programar-la segons la necessitat de cada espai. A la Biblioteca Municipal s'ha instal·lat un sistema de gestió intel·ligent tant de la climatització com de la il·luminació, mentre que al Pàrquing del Molí s'ha substituït tota la il·luminació i la instal·lació elèctrica.

D'altra banda, a més de la construcció de carrils bici per millorar la mobilitat urbana, s'està portant a terme la construcció de dos pous, un a la Casa Natura i un altre al parc Ferran Ferré, que extreu aigua freàtica amb energies renovables per a ús públic. A la Casa Natura, aquest pou servirà per omplir una bassa, que la Regidoria de Medi Ambient vol convertir en un sistema aquàtic amb flora i fauna autòctona. 

El Pacte d'Alcaldes i Alcadesses per l'energia, on hi ha adherits 500 municipis, vol impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. L'objectiu de la CE és reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable impulsats des de l'acció local.

Relacionats

Acte
12/12/2023 - 10:00
22/12/2023 - 10:00
Montcada i Reixac
Article

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a la iniciativa coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023.

Notícia

La reducció de la pressió de l’aigua, però, no ha de comportar un canvi significatiu i apreciable a les llars.

Butlletí