Entra en vigor la prohibició dels plàstics d’un sol ús a Balears

Font: IB3

12/04/2021 - 11:11

Plastic Free Balearics ha celebrat l’entrada avui en vigor de la llei que prohibeix la venda de productes d’un sol ús a les Balears. L’entitat, formada por Save the Med Foundation, Ibiza Preservation, Alianza Menorca sin Plástico, Beyond Plastic Med i Plastic Free Ibiza, ha volgut donar “la benvinguda” a la Llei de Residus.

 

Tot i això, Plastic Free Balearics reclama mesures per a combatre els bioplàstics i evitar “falses solucions”. Ha fet una crida per prestar especial atenció a aquests bioplàstics perquè, afirmen, creen la falsa percepció de que són productes ecològics i que poden desaparèixer en poc temps en la naturalesa, “pero no és cert”.

A partir d’avui hauran de desaparèixer els plats i coberts de plàstic d’un sol ús i les sefates per envasar-hi aliments com ara la carn, el peix o la fruita, així com els estris de plàstic dels bars i restaurants. I en el cas dels productes per endur-se’n, només si el material és compostable. També s’avança en la línia d’acabar amb les bosses de plàstic en comerços i supermercats. Només hi permetran les reutilitzables, que hauran d’estar fabricades amb un màxim del 50% de plàstic reciclat.

Sí es permetrà, en canvi, un dels envasos de plàstic més polèmics: les càpsules de cafè.

L’objectiu del Govern amb aquesta nova llei és reduir 47 quilos per persona de residus en aquest 2021, i 100 abans del 2030 per complir amb les directrius d’Europa. Amb això també reduir la contaminació a la mar, que a les illes ha crescut un 21,5% respecte al 2010.

Podeu veure el vídeo de la notícia a la font original


 

Categories: 

Relacionats

Acte
10/05/2021 - 00:00
Centre Cultural Besòs. Josep Tarradellas, s/n. Sant Adrià del Besòs
Acte
11/05/2021 - 00:00
Sala d'Exposicions de la Masia Can Figueres. Carrer Eugeni d’Ors, 39 Gualba
Notícia

Cornellà de Llobregat és un dels municipis de la zona metropolitana que menys residus genera, però també és un dels que menys recicla. El 2020, Cornellà va generar 35.665 tones de residus urbans. Per a complir els objectius mediambientals fixats per la Unió Europea, reciclar el 55% de tots els residus municipals al 2025 i el 60% el 2030, cal el compromís de tota la ciutadania.

Butlletí