Els turismes amb etiqueta ECO ja superen els que tenen etiqueta B

11/01/2024 - 18:30

Des del febrer del 2023 a Barcelona ja circulen més turismes amb etiqueta ECO, un 24,7%, que amb etiqueta B (groga), un 18,1%. La Zona de Baixes Emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha permès consolidar una tendència que situa el parc de vehicles nets en màxims històrics. La resta de turismes mantenen uns percentatges estables, amb un 52% de vehicles amb etiqueta verda i al voltant d'un 1,2% sense etiqueta

La presència de vehicles més nets ha suposat una millora de la qualitat de l’aire a la ciutat i ha demostrat la necessitat de la ZBE per disminuir les emissions provinents del trànsit rodat, la principal font de contaminació de Barcelona.

Per primera vegada totes les estacions de la xarxa de vigilància de la contaminació ambiental indiquen que enguany no se superaran els límits normatius del nivell de NO2. La normativa marca el llindar en 40 µg/m3 de mitjana anual i, ara per ara, la xifra més alta és de 34 µg/m3 de mitjana anual, a l’Eixample.

Un altre factor que ha influït en la transformació del parc censat de vehicles és l’antiguitat. Mentre que en el conjunt de l’Estat l’antiguitat ha augmentat 1,9 punts, de 12 a 13,9 anys, a Barcelona només ha augmentat 0,7 punts, de 10,5 a 11,2 anys.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Com a mesura prèvia per recollir dades actualitzades, s’instal·laran 8 nous sonòmetres que se sumen als 30 actius i es convocarà la Taula de Soroll del districte

Notícia

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat l’Informe anual de qualitat de l’aire a Barcelona per l’any 2022.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Butlletí