Els conflictes entre humans i la fauna salvatge, a debat a Barcelona

06/09/2011 - 00:00

Barcelona acull fins al divendres 9 de setembre el XXX Congrés de la International Union Of Game Biologists (IUGB), en el qual està previst debatre sobre els conflictes entre les activitats humanes i la fauna salvatge i les polítiques de recuperació d'espècies animals, informa Efe. El congrés, que té lloc juntament amb la XIII Reunió Perdix, compta amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i la Universitat de Barcelona com a entitats organitzadores.

El lema central d'aquesta edició és Els conflictes entre humans i la fauna silvestre. Estratègies per a la compatibilització, un tema de plena actualitat a Catalunya i països veïns, on les mesures i les polítiques destinades a la conservació que es van iniciar a mitjan segle passat, així com els canvis registrats en l'estructura del medi rural, han donat lloc a un augment de moltes poblacions d'espècies que aleshores es consideraven escasses i fins i tot absents, expliquen fonts del Departament d'Agricultura i Medi Natural.

Més de 300 especialistes internacionals
El fòrum científic de la IUGB, de caràcter biennal, aplega més de 300 experts internacionals i es considera el congrés de fauna cinegètica silvestre més important del món després dels simposis de l’entitat nord-americana Wildlife Society, segons indiquen fonts de la Universitat de Barcelona. Barcelona, a més, és la primera ciutat d’Espanya on té lloc aquesta cimera, que en edicions anteriors ha tingut com a seus les ciutats de Moscou (Rússia), Uppsala (Suècia), Hannover (Alemanya), Braga (Portugal) i Limassol (Xipre).
L'Hotel Juan Carlos I de la capital catalana acull les sessions dels congressos.

Relacionats

Notícia

La doctora Sandra Lavorel és professora d’investigació del Laboratori d’Ecologia Alpina (CNRS) de Grenoble, i està considerada una de les principals ecòlogues d’Europa. El doctor olotí Jordi Bascompte és catedràtic d’Ecologia a la Universitat de Zuric i director del seu Màster en Ciències Ambientals Quantitatives.

Butlletí