Els comerços de Viladecans regalaran carmanyoles per a evitar els envasos d'un sol ús

Tercera fase de la campanya per a la reducció de residus al municipi
Font: Aj. Viladecans
10/02/2010 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de Viladecans, amb col·laboració amb la xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient, inicia el proper 26 de febrer la  tercera fase la campanya "A comprar porta'm", amb la qual aquest municipi vol reduir els residus, i que s'allargarà fins el 28 de març.

La primera fase va comptar amb la col·laboració de 33 forns de pa de la localitat. Durant la  campanya van obsequiar els clients amb bosses de cotó, per tal de substituir les de plàstic, i vals de bescanvi per productes de pastisseria. Les fleques van comptabilitzar fins a 55.200 compres amb bossa de cotó en els 28 dies de durada de la campanya. 

A la segona fase de la campanya la xarxa es va ampliar a 122 establiments de diferents tipologies, que van obsequiar als seus clients amb una bossa de roba. Cada vegada que el client anava a comparar amb una bossa de roba, se li feia entrega un val per participar en el sorteig de bosses, cabassos i carretons elaborats amb material reutilitzat (veure la notícia). Durant aquesta fase, es van fer 78 600 compres amb la bossa de roba.

Segons informa el consistori, aquestes dues fases han implicat un estalvi per a tota la ciutat de 1,7 Tn de CO2 a l'atmosfera, o el que és el mateix, l'estalvi de l'energia necessària per funcionar un frigorífic durant 11.6 anys o el carburant necessari per a viatjar de Viladecans al Japó.

La fase que ara s'inicia està adreçada a comerços de venda a granel i orientada a la reducció de safates de porexpan i envasos d'un sol ús. Els comerços adherits obsequiaran als seus clients amb carmanyoles reutilitzables, per tal de substituir els envasos d'un sol ús. I al igual que en les fases anteriors, per cada compra realitzada amb carmanyola s'entregarà al client un val per participar en el sorteig d'objectes per anar a comprar elaborats amb materials reutilitzables.

AdjuntMida
Image icon Cartell de la campanya41 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa a l'Escola Bressol La Mercè la prova pilot d'un projecte contra el malbaratament alimentari, que consisteix en destinar els excedents del servei de cuina del centre a les persones i famílies usuàries de la botiga Aliments Solidaris.

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Butlletí