El Vallès Occidental es compromet contra el canvi climàtic

També es treballarà amb la ciutadania el "Compromís del Vallès Occidental per al clima".
Font: Nació Digital
18/02/2016 - 09:49

El nou Pla d'Actuació Comarcal inclourà mesures de reducció d'emissions i promoció de les energies renovables. El Consell Comarcal del Vallès Occidental engegarà les accions pertinents perquè el Vallès Occidental sigui un referent en la lluita contra el canvi climàtic.

Segons l’acord, que va presentar el vicepresident del Consell, Joan Ballbé "es vol prendre com a punt de partida els compromisos adoptats pels diferents municipis de la comarca i els projectes existents, com el de la promoció del consum de biomassa i la tasca del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

En aquest sentit afegeix que es vol fer "un pas endavant per endegar aquest 2016 un full de ruta comarcal per contribuir a la reducció d’emissions i l’adaptació al canvi climàtic als propers anys, fent èmfasis en l’estalvi energètic en els edificis públics i en la ciutadania, especialment els col·lectius més vulnerables; promoure la transferència de bones pràctiques als municipis; apostar per les energies renovables i mitigar la generació de residus, entre d’altres qüestions".

Aquesta tasca es recollirà al nou Pla d’Actuació Comarcal i es traslladarà al Consell d’alcaldes i alcaldesses l’adopció d’aquests acords per tal d’iniciar el treball conjunt de tots els ajuntaments. També es treballarà amb la ciutadania el "Compromís del Vallès Occidental per al clima", per comprometre'ns junts i els uns amb els altres, cadascú des del seu propi àmbit, per tal que els diferents col·lectius econòmics i socials, administracions, empreses, agents i entitats socials i ciutadania, promoguin, impulsin i liderin actuacions que afavoreixin la mitigació del canvi climàtic i l'adaptació de la nostra comarca per prevenir-ne els impactes.

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
25/10/2019 - 08:30
Biblioteca Mestre Martí Tauler. Rubí
Notícia

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre a la biblioteca Mestre Martí Tauler i explicarà experiències d’autoconsum en clau ciutadana, empresarial i institucional. El 6è Congrés es dedicarà a l’autoconsum energètic amb la voluntat de fer servir l’altaveu que suposa el prestigi del Congrés per impulsar l’interès per l’autoconsum a través de l’experiència de Rubí i dels testimonis de persones expertes.

Notícia

«Vallès Solar» vol promoure en els propers anys la instal·lació d'1M de m2 de plaques fotovoltaiques en cobertes d'empreses, naus i magatzems a tot el Vallès amb una inversió estimada de prop de 100M d'euros, assolint una reducció anual de 35.000 tones d'emissions de CO2 i una potència de 72 MW també amb caràcter anual. Es tracta d'un projecte a mig i llarg termini amb l'horitzó posat en l'agenda 2030 de les Nacions Unides.

Butlletí