El Prat de Llobregat posa en marxa mercats de segona mà

Cada primer diumenge de mes, s'hi podrà intercanviar, comprar i vendre objectes que ja no es facin servir
Font: Aj. El Prat
29/01/2010 - 00:00

A partir del proper diumenge 7 de febrer, coincidint amb cada primer diumenge de mes, el Prat de Llobregat acollirà, els nous mercats d'intercanvi i compra-venda d'objectes de segona mà de la ciutat. Aquesta iniciativa de celebrar un mercat mensual municipal, que s'emmarca dins de la campanya de prevenció de residus municipals "Al Prat, menys residus", busca potenciar la reutilització d'aquells objectes que ja no fem servir però que encara poden ser útils. D'aquesta manera, seguint una de les línies estratègiques del Programa d'Acció Municipal, d'acord amb els objectius de reducció de residus establerts en el PROGREMIC 2007-2012, es pretén conscienciar a la ciutadania de que el millor residu és aquell que no es produeix.

Tot i que des de l'any 2005, data en que es va iniciar la campanya de prevenció, la ciutat acull diversos mercats d'intercanvi anuals, enguany, un cop consolidada ja la iniciativa, s'ha decidit fer un pas més per incrementar la participació i engrescar encara més a la ciutadania i s'ha establert la possibilitat d'afegir la modalitat de compra-venda als ja tradicionals intercanvis d'objectes a una, dues o tres bandes.

Mercats temàtics
A més, al llarg de l'any, i amb l'objectiu de potenciar la reutilització d'un grup de productes determinats, s'establiran diversos eixos temàtics entorn als quals giraran els diferents mercats. Així doncs, a mida que s'acosti el bon temps ens podrem trobar amb un mercat on hi predomini la roba esportiva i de bany o bé que, durant el període nadalenc, els objectes estrella siguin les joguines i els llibres.

Més informació:
Proper mercat: diumenge 7 de febrer, d'11 a 14 hores a l'Avda. Verge de Montserrat, davant les Cases d'en Puig.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web municipal (www.elprat.cat) o bé posar-vos en contacte amb el Centre d'Informació Ambiental de les Cases d'en Puig (www.casesdenpuig.com  o bé trucant al 93.370.90.02).

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia

El programa municipal Escoles + sostenibles comptarà a partir del curs 2021-2022 amb quatre nous integrants, que col·laboraran amb el compromís de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible. Les escoles bressol Patufet, Fàbregas, Tambor i Ginesta impulsaran a partir d'aquest any un seguit d'accions per a la millora ambiental, que complementaran les que ja desenvolupaven per aconseguir que aquests equipaments educatius i les seves comunitats educatives siguin més respectuosos amb l'entorn.

Butlletí