El Prat de Llobregat posa en marxa mercats de segona mà

Cada primer diumenge de mes, s'hi podrà intercanviar, comprar i vendre objectes que ja no es facin servir
Font: Aj. El Prat
29/01/2010 - 00:00

A partir del proper diumenge 7 de febrer, coincidint amb cada primer diumenge de mes, el Prat de Llobregat acollirà, els nous mercats d'intercanvi i compra-venda d'objectes de segona mà de la ciutat. Aquesta iniciativa de celebrar un mercat mensual municipal, que s'emmarca dins de la campanya de prevenció de residus municipals "Al Prat, menys residus", busca potenciar la reutilització d'aquells objectes que ja no fem servir però que encara poden ser útils. D'aquesta manera, seguint una de les línies estratègiques del Programa d'Acció Municipal, d'acord amb els objectius de reducció de residus establerts en el PROGREMIC 2007-2012, es pretén conscienciar a la ciutadania de que el millor residu és aquell que no es produeix.

Tot i que des de l'any 2005, data en que es va iniciar la campanya de prevenció, la ciutat acull diversos mercats d'intercanvi anuals, enguany, un cop consolidada ja la iniciativa, s'ha decidit fer un pas més per incrementar la participació i engrescar encara més a la ciutadania i s'ha establert la possibilitat d'afegir la modalitat de compra-venda als ja tradicionals intercanvis d'objectes a una, dues o tres bandes.

Mercats temàtics
A més, al llarg de l'any, i amb l'objectiu de potenciar la reutilització d'un grup de productes determinats, s'establiran diversos eixos temàtics entorn als quals giraran els diferents mercats. Així doncs, a mida que s'acosti el bon temps ens podrem trobar amb un mercat on hi predomini la roba esportiva i de bany o bé que, durant el període nadalenc, els objectes estrella siguin les joguines i els llibres.

Més informació:
Proper mercat: diumenge 7 de febrer, d'11 a 14 hores a l'Avda. Verge de Montserrat, davant les Cases d'en Puig.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el web municipal (www.elprat.cat) o bé posar-vos en contacte amb el Centre d'Informació Ambiental de les Cases d'en Puig (www.casesdenpuig.com  o bé trucant al 93.370.90.02).

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament instal·la malles dissenyades per retenir els residus sòlids que s’aboquen de forma inadequada als lavabos i al terra dels carrers. D’aquesta manera, s’evitarà que acabin abocant al medi natural i finalment al mar. També s'evita que aquests sòlids puguin afectar els sistemes de bombament existents cap els col·lectors, interceptors i la depuradora.

Acte
07/07/2022 - 09:00
Seu de Fundesplai al Prat de Llobregat de Barcelona

Butlletí