El desenvolupament urbà sostenible, a debat

01/02/2018 - 08:33

La Diputació de Barcelona va organitzar, al Pati Manning, les XXII Jornades sobres la Unió Europea, amb la voluntat de debatre sobre el desenvolupament urbà sostenible.

Aquesta aposta és un dels eixos del Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 de la corporació, amb l’objectiu de forjar ponts entre els governs locals del món per millorar la qualitat de vida de les persones.

L’especialista de partenariats i comunicacions del Programa d’Assentaments Humans de Nacions Unides (ONU-Habitat), Rosa Suriñach, va centrar la primera part de la jornada en la construcció, al llarg dels últims anys, de les agendes globals i el paper dels governs locals, en especial de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), de la Nova Agenda Urbana (NAU) i del Pacte de París contra el canvi climàtic. Durant la segona part de la jornada, es van presentar tres programes europeus que tenen per objectiu fomentar el desenvolupament urbà sostenible, en el marc de les agendes urbanes i pactes globals. Aquests programes són l’Urban Innovation Actions (UIA), l’URBACT i l’International Urban Cooperation (IUC).


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Les entitats i els ciutadans que vulguin gestionar un hort urbà, un jardí o un espai de biodiversitat ja poden presentar els projectes per al concurs públic d’adjudicació de set terrenys municipals situats en diferents districtes de la ciutat. Aquesta iniciativa forma part del programa “Mans al verd” per corresponsabilitzar la ciutadania en la promoció i la cura dels espais verds i la biodiversitat.

Notícia

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Acte

Butlletí