El canvi climàtic afavorirà l'augment del nombre d'episodis de contaminació a Barcelona

26/09/2017 - 16:48

Aquestes són les conclusions de l'estudi elaborat pel Servei Meteorològic de Catalunya per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona per identificar els efectes del canvi climàtic en la contaminació atmosfèrica. L'Àrea de Climatologia ha dut a terme un estudi encarregat per l'Ajuntament de Barcelona encaminat a identificar els patrons sinòptics associats amb els episodis d'elevada contaminació a la ciutat, i quina freqüència tindran en el futur i en el context del canvi climàtic.

A partir de l'anàlisi de les concentracions diàries de tres contaminants (NO2, O3 i PM10) entre 2006 i 2015, s'han identificat els patrons de circulació que hi ha darrere dels episodis més severs. Posteriorment, s'han extrapolat els patrons al futur (2006-2100) utilitzant els escenaris RCP 4.5 i RCP 8.5.

Un dels resultats indica que hi haurà un augment d'entre un 12% i un 41% de les situacions sinòptiques favorables, depenent del contaminant, en l'horitzó 2100 i per l'escenari més moderat (RCP 4.5).

Per a més informació podeu consultar el pòster presentat al congrés de l'EMS 2017 a Dublín.


Categories: 

Relacionats

Notícia

Els entorns de 155 centres educatius seran espais amb menys cotxes i, amb les actuacions previstes fins al 2022, es convertiran en llocs de trobada amb menys contaminació, més saludables i agradables. Les intervencions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació, crear espais plaça amb elements de joc, reforçar la senyalització i instal·lar elements de seguretat. ​

Notícia

Per primer cop des de l’inici de la pandèmia, el març passat el nombre de desplaçaments en dia laborable en transport públic ha estat superior al nombre de desplaçaments en transport privat a Barcelona ciutat.

Notícia

Els nous carrils bici del passeig de la Zona Franca ja estan en funcionament i connecten els barris de la Marina amb la xarxa pedalable de la ciutat. L’actuació ha permès reordenar la mobilitat de tot l’àmbit per prioritzar-hi els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta.

Butlletí