Deu pobles del Segrià estudien implantar la recollida d’escombraries porta a porta el 2017

Consell comarcal del Segrià

17/06/2016 - 11:30

Com a alternativa als contenidors, i la Generalitat i el consell comarcal buscaran més adhesions a aquest model per assolir els objectius de reciclatge que la UE fixa a partir del 2020 sota amenaça de sancions.

El consell comarcal del Segrià plantejarà implantar a la comarca el sistema de recollida selectiva porta a porta en la pròxima reunió del consorci de residus, que integra I'ens comarcal, la Paeria de Lleida i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

En aquest sentit, el passat dia 18 de maig, una delegació d'alcaldesses i alcaldes del Consell Comarcal del Segrià van visitar el Consell Comarcal de la Segarra amb l'objectiu de conèixer d'aprop les característiques de la recollida Porta a Porta. La delegació estava encapçalada per la Presidenta del Consell Comarcal del Segirà Mª. José Invernón i el President de l'Àrea de Medi Ambient Joan Busquets.

La visita va consistir en una primera part teòrica on es van presentar els números de la recollida i una segona part més pràctica en la qual es va observar insitu com es realitza la recollida al municipi de Cervera

Aquesta visita s'enmarca dins de les actuacions previstes des del Consell Comarcal del Segrià per fomentar la recollida porta a porta als municipis de la Comarca.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

Aquestes xifres arriben després de la implantació dels nous sistemes de recollida, les illes de contenidors en 15 municipis i el porta a porta en 22 més. A Lleida ciutat també ha començat el porta a porta en alguns barris. Això ha provocat també una reducció dels quilos d’escombraries generades per habitant.

Notícia

Almenar ha aconseguit superar el 90% d'eficàcia en la recollida selectiva en els quatre mesos que es va implementar el nou sistema de recollida porta a porta. El sistema es va posar en funcionament el novembre del 2018, data en què el percentatge se situava en el 19% d'eficàcia, i al febrer d'enguany ja s'havia arribat al 92%.

Notícia
Paüls ha recuperat el sistema de recollida de brossa porta a porta amb èxit. Des que es va implantar el mes d’agost passat, el municipi ha incrementat l’índex de reciclatge en més d’un 50% respecte fa un any.

Butlletí