Demà comença el curs Entorn urbà saludable de la Diputació

Font: Diputació de Barcelona
19/10/2011 - 00:00
Demà, dijous 20 d'octubre, a l'edifici Serradell de les Llars Mundet de Barcelona, començarà el curs Entorn urbà saludable de la Diputació de Barcelona, el qual té l'objectiu de «desenvolupar la línia de treball de planificació urbana saludable, amb la participació conjunta dels serveis de salut pública i d'urbanisme, per tractar els aspectes comuns d'ambdues àrees, en el marc de la estratègia de la OMS i de la Unió Europea».

L'activitat formativa es desenvoluparà al llarg de quatre  sessions, aquesta inicial, més les dels dies 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre i és fruït del treball intersectorial entre diverses Àrees de la Diputació, en l'Àmbit d'Intercanvi Tècnic (AIT) dins del marc de la Taula per a la Millora Urbana (TxMU), que té com objectiu incorporar la perspectiva de salut en el disseny dels pobles i ciutats, promovent el treball transversal i amb una visió pluridisciplinar.

El curs comptarà amb experts de diferents àmbits i disciplines com ara, geografia, psicologia, biologia, arquitectura, urbanisme, salut, que posaran en evidència la necessitat del treball conjunt de tots els implicats, especialment en l'àmbit municipal, a l'hora de dissenyar i rehabilitar les viles i ciutats. I també hi participaran diversos tècnics de la Diputació, que aportaran la seva experiència en la intervenció a l'hora de dissenyar espais saludables, gràcies al treball de suport que aquesta administració dóna als municipis. Per finalitzar cadascuna de les sessions hi haurà una taula rodona d'experiències municipals, on es posarà en valor la utilitat del treball multidisciplinar i la d'incorporar el concepte salut a l'hora de dissenyar l'entorn urbà, en presentar projectes i activitats de municipis de la província amb característiques ben diferenciades.

Relacionats

Article

Publicació de l'informe d’avaluació "La qualitat de l’aire a Catalunya 2023 – Xarxa Automàtica"

Notícia

Un estudi destaca el possible impacte de la contaminació atmosfèrica relacionada amb el trànsit (NO2) en el desenvolupament atencional.

Acte
09/04/2024 - 00:00
Presencial i via zoom

Butlletí