Planificació urbana

Notícia

Des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles que generen més emissions han aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de la superilla, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Notícia

L'Ajuntament de Terrassa en Ple ha aprovat per unanimitat l'Agenda Urbana de Terrassa i el Pla d'Acció 2022-2030. D'aquesta manera, s'arriba a la culminació d'un procés, que ha estat obert a la participació de la ciutadania i als agents socioeconòmics de la ciutat, per establir les bases estratègiques comunes del futur de Terrassa.

Entrevista

Set ciutats europees han sigut l’escenari per estudiar els patrons de mobilitat de 4.000 persones i demostrar que les persones que utilitzen la bicicleta tenen un nivell de emissions de CO2  trenta vegades més baix que aquells que fan servir el cotxe. És només un dels beneficis de l’ús de la bicicleta que s’ha pogut veure en l’últim estudi en el que ha participat Mark J Nieuwenhuijsen, director de planificació urbana, medi ambient i salut a l’Insittutt de Salut Global-Barcelona. Nieuwenhuijsen ens explica els resultats obtinguts en aquest i altres estudis sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta a la ciutat en relació a la salut i a la disminució de les emissions causants del canvi climàtic.

Opinió
D’aqui deu anys no ens sabrem avenir que a les Glòries hi hagués hagut un escalèxtric
Notícia
Demà, dijous 20 d'octubre, a l'edifici Serradell de les Llars Mundet de Barcelona, començarà el curs Entorn urbà saludable de la Diputació de Barcelona, el qual té l'objectiu de «desenvolupar la línia de treball de planificació urbana saludable, amb la participació conjunta dels serveis de salut pública i d'urbanisme, per tractar els aspectes comuns d'ambdues àrees, en el marc de la estratègia de la OMS i de la Unió Europea».
Opinió
Les trinxeres ideològiques són el camí més ràpid per fracassar davant els reptes que planteja la gestió d’una gran ciutat