Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió

Redacció
24/10/2011 - 00:00

La Diputació de Barcelona presenta el novè número de la sèrie Territori, titulat Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió, que ha estat coordinat pel professor Francesc Muñoz del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Aquest treball presenta una sèrie de contribucions que destaquen la necessitat de proposar formes innovadores de gestió de la urbanització dispersa i de baixa densitat. En aquest sentit, s'hi suggereixen estratègies, es presenten instruments i es recullen experiències que qüestionen els llocs comuns que, en no poques ocasions, han caracteritzat la gestió d'aquest tipus de territori.
Transformar la mera urbanització en ciutat, aportant nous atributs i explorant la possibilitat de gestionar futures ciutats de baixa densitat dotades de la intensitat que defineix la vida urbana, és tot un repte que fornirà de nous continguts i farà més ambicioses les polítiques sobre el territori. 

La publicació serà presentada aquest 27 d’octubre, a les set de la tarda, a la seu de la Diputació de Barcelona, Rambla de Catalunya, 126 de Barcelona. L'acte comptarà amb la presència d'Antonio Font, catedràtic d'urbanisme de la ETSAV-UPC i Sebastià Jornet, arquitecte urbanista, estudi Jornet-Llop-Pastor i professor de la ETSAV-UPC.

Podeu comprar el llibre aquí

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí