Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió

Redacció
24/10/2011

La Diputació de Barcelona presenta el novè número de la sèrie Territori, titulat Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió, que ha estat coordinat pel professor Francesc Muñoz del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Aquest treball presenta una sèrie de contribucions que destaquen la necessitat de proposar formes innovadores de gestió de la urbanització dispersa i de baixa densitat. En aquest sentit, s'hi suggereixen estratègies, es presenten instruments i es recullen experiències que qüestionen els llocs comuns que, en no poques ocasions, han caracteritzat la gestió d'aquest tipus de territori.
Transformar la mera urbanització en ciutat, aportant nous atributs i explorant la possibilitat de gestionar futures ciutats de baixa densitat dotades de la intensitat que defineix la vida urbana, és tot un repte que fornirà de nous continguts i farà més ambicioses les polítiques sobre el territori. 

La publicació serà presentada aquest 27 d’octubre, a les set de la tarda, a la seu de la Diputació de Barcelona, Rambla de Catalunya, 126 de Barcelona. L'acte comptarà amb la presència d'Antonio Font, catedràtic d'urbanisme de la ETSAV-UPC i Sebastià Jornet, arquitecte urbanista, estudi Jornet-Llop-Pastor i professor de la ETSAV-UPC.

Podeu comprar el llibre aquí

Relacionats

Article

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

Article
Aquesta cartografia és clau per conèixer l'estat dels hàbitats marins i per millorar la seva gestió.

Amb la informació actualment disponible, alerten que un 1% dels hàbitats està malament, un 38 % té un estat inadequat, un 17 % està en estat favorable i del 43% restant no hi ha informació disponible.

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Butlletí