Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió

Redacció
24/10/2011

La Diputació de Barcelona presenta el novè número de la sèrie Territori, titulat Estratègies vers la ciutat de baixa densitat: de la contenció a la gestió, que ha estat coordinat pel professor Francesc Muñoz del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Aquest treball presenta una sèrie de contribucions que destaquen la necessitat de proposar formes innovadores de gestió de la urbanització dispersa i de baixa densitat. En aquest sentit, s'hi suggereixen estratègies, es presenten instruments i es recullen experiències que qüestionen els llocs comuns que, en no poques ocasions, han caracteritzat la gestió d'aquest tipus de territori.
Transformar la mera urbanització en ciutat, aportant nous atributs i explorant la possibilitat de gestionar futures ciutats de baixa densitat dotades de la intensitat que defineix la vida urbana, és tot un repte que fornirà de nous continguts i farà més ambicioses les polítiques sobre el territori. 

La publicació serà presentada aquest 27 d’octubre, a les set de la tarda, a la seu de la Diputació de Barcelona, Rambla de Catalunya, 126 de Barcelona. L'acte comptarà amb la presència d'Antonio Font, catedràtic d'urbanisme de la ETSAV-UPC i Sebastià Jornet, arquitecte urbanista, estudi Jornet-Llop-Pastor i professor de la ETSAV-UPC.

Podeu comprar el llibre aquí

Relacionats

Article

Aquesta convocatòria de subvencions busca incentivar projectes que promoguin la lluita contra la crisi climàtica i propostes de solucions per assolir els objectius que s’estableixen al Pla Clima i a la Declaració d’emergència climàtica. Les propostes es poden presentar fins el 26 de juliol.

Article

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, ha dissenyat un informe interactiu per a les dades recollides per l’operatiu de la campanya del Pla de Vigilància contra incendis forestals PVI 2020. L’objectiu és millorar i facilitar l’accés a les dades a tots els usuaris, per la qual cosa s’ha elaborat aquesta guia d´ús.

Article

Mou-te pels diferents espais de la ciutat i descobreix informació sobre microdecisions que poden ajudar-te a assolir el Residu Zero en aquest nou viatge.

Butlletí