De Barcelona a Copenhaguen en bicicleta contra el canvi climàtic

Dos membres de la Coordinadora d'Usuaris de la Bicicleta lliuraran 27.000 missatges de suport a un acord pel clima
Redacció
03/12/2009

Dos membres de la Coordinadora d'Usuaris de la Bicicleta han sortit aquest dijous de la plaça de Sant Jaume de Barcelona emprenent un viatge que finalitzarà el proper 10 de desembre a Copenhaguen (Dinamarca). Tots dos faran arribar a representants del Govern danès els 27.000 missatges i signatures de suport que els organitzadors dels passejos ciclistes pel clima, celebrats el passat 1 de novembre a Madrid i 8 de novembre a Barcelona, van recollir d'entre els participants i a través de la seva web, www.cop15.es. Aquest missatge insta els Governs mundials a arribar a un acord global i ambiciós en favor del clima i la sostenibilitat durant la Conferència de les Parts de les Nacions Unides que se celebra del 7 al 18 de desembre a Copenhaguen.

Tots dos alternaran l'ús del tren i de la bicicleta per travessar diverses ciutats europees. Dimecres van sortir de Madrid i, després de Barcelona, pararan a París, Brussel·les, Amsterdam, La Haia, i Berlín. Podeu seguir el dia a dia del trajecte a través del bloc http://cyclingtocopenhagen.blogspot.com/

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí