Cornellà aprova el Pla Director de la Bicicleta

Font: Ajuntament de Cornellà

26/11/2010

El Ple de l'Ajuntament de Cornellà ha aprovat el Pla Director de la Bici que té com a objectius fomentar l'ús de la bicicleta com a transport quotidià, tenir una diagnosi de la situació actual quant a les condicions per a desplaçar-se en bicicleta i elaborar una proposta de xarxa ciclista, xarxa d'aparcaments, bicicleta pública i altres instruments de gestió i promoció de la bicicleta.

El Pla conté la implantació de 13 eixos principals d'una xarxa d'itineraris ciclabes per tota la ciutat i 17 accions més al voltant d'aparcaments, registre, educació i campanyes de foment, entre d'altres. Encara que només un 3% de la població utilitza la bicicleta com a mitjà de transport habitual en aquesta ciutat, és el quart mode més valorat per la població per desplaçar-se per darrera de moto,tramvia i anar a peu.

Actualment Cornellà té més de 80 aparcaments de bicicletes per tota la ciutat i una xifra superior a les 700 places.

L'ajuntament adquireix 3 bicis eléctriques per a usos municipals.
Dintre d'aquesta aposta per la bicicleta, l'Ajuntament ha adquirit 3 bicis del model E45 electrònic de Monty, les quals tenen una autonomia de 50 kms i estan totalment equipades per a circuits urbans. Aquests vehicles poden substituir alguns dels trajectes que actualment fan els treballadors municipals o els membres de la corporació, i així, evitar l'emissió de CO2  i ajudar a mitigar el canvi climàtic.

Aquestes vehicles s'afegeixen a les dues bicicletes, els quatre cotxes elèctrics i el cotxe híbrid que ja té la flota de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

S'ha iniciat un nou camí escolar al barri d'Almeda de Cornellà de Llobregat, sumant-se als ja existents a diferents barris de la ciutat. Es tracta d'un camí proposat pels alumnes de les escoles Almeda i Martinet. L'objectiu és potenciar l'autonomia, la confiança i la responsabilitat dels infants i fomentar la mobilitat activa i sostenible.

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Butlletí