Cornellà aprova el Pla Director de la Bicicleta

Font: Ajuntament de Cornellà

26/11/2010

El Ple de l'Ajuntament de Cornellà ha aprovat el Pla Director de la Bici que té com a objectius fomentar l'ús de la bicicleta com a transport quotidià, tenir una diagnosi de la situació actual quant a les condicions per a desplaçar-se en bicicleta i elaborar una proposta de xarxa ciclista, xarxa d'aparcaments, bicicleta pública i altres instruments de gestió i promoció de la bicicleta.

El Pla conté la implantació de 13 eixos principals d'una xarxa d'itineraris ciclabes per tota la ciutat i 17 accions més al voltant d'aparcaments, registre, educació i campanyes de foment, entre d'altres. Encara que només un 3% de la població utilitza la bicicleta com a mitjà de transport habitual en aquesta ciutat, és el quart mode més valorat per la població per desplaçar-se per darrera de moto,tramvia i anar a peu.

Actualment Cornellà té més de 80 aparcaments de bicicletes per tota la ciutat i una xifra superior a les 700 places.

L'ajuntament adquireix 3 bicis eléctriques per a usos municipals.
Dintre d'aquesta aposta per la bicicleta, l'Ajuntament ha adquirit 3 bicis del model E45 electrònic de Monty, les quals tenen una autonomia de 50 kms i estan totalment equipades per a circuits urbans. Aquests vehicles poden substituir alguns dels trajectes que actualment fan els treballadors municipals o els membres de la corporació, i així, evitar l'emissió de CO2  i ajudar a mitigar el canvi climàtic.

Aquestes vehicles s'afegeixen a les dues bicicletes, els quatre cotxes elèctrics i el cotxe híbrid que ja té la flota de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Relacionats

Notícia
Palma, Almassora i Benidorm, entre d'altres, també han rebut reconeixement

Els ajuntments de Cornellà de Llobregat i de Sant Fruitós de Bages i el Consell comarcal d'Osona ha estat un dels guardonats en la setzena edició dels premis estatals Ciutat Sostenible, que atorga anualment la Fundació Fórum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Notícia

La instal·lació d'un jardí vertical aporta una estètica verda i respon als criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Es tracta d'una nova tendència urbana per aconseguir augmentar la vegetació dins la ciutat i millorar la biodiversitat i la qualitat ambiental, beneficis que al mateix temps repercuteixen en la ciutadania.

Acte
24/03/2019 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat

Butlletí