Com és viatjar 5.000 quilòmetres amb cotxe elèctric? NeMo inicia la prova transfronterera de Roaming d’electromobilitat

05/06/2019 - 16:17

L’objectiu és fer un viatge de llarga distància amb cotxe elèctric i avaluar el protocol NeMo Open European Inter-Roaming per a la recàrrega de vehicles elèctrics, utilitzant els diferents operadors de punts de recàrrega. Al llarg del trajecte, l’equip recorrerà els cinc emplaçaments pilot del projecte, situats a Barcelona, París, Berlín, Viena i Torí, i presentarà el projecte NeMo en diversos esdeveniments i conferències.

Una primera prova, realitzada el 2017, va identificar problemes clau que afecten als viatges de llarga distància en vehicles elèctrics,  ja que les estacions de recàrrega elèctrica solen pertànyer a diferents xarxes i ofereixen diverses formes d’accés i de pagament.

Per perfeccionar l’electromobilitat i fer-la més atractiva i assequible, el projecte ha desenvolupat una àmplia xarxa d’eines i serveis, per connectar serveis i proveïdors, com els operadors de punts de càrrega, els proveïdors eRoaming, els fabricants de vehicles i els operadors de sistemes de distribució d’electricitat, permetent així oferir una gamma àmplia de serveis a l’usuari. La xarxa utilitza la tecnologia blockchain en un entorn distribuït amb una arquitectura oberta basada en interfícies estandarditzades.

Aquesta prova ha començat aquesta setmana a la ciutat de  Barcelona, i portarà a l’equip del projecte a través de França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, República Txeca, Àustria, Eslovènia i Itàlia, i tornarà a Barcelona per tancar un circuit de 5.000 quilòmetres de distància.

NeMo vol augmentar  la quota de mercat dels vehicles elèctrics en permetre una major accessibilitat a la infraestructura de càrrega, els serveis de TIC i una major interconnexió B2B. El projecte va començar l’octubre de 2016 i té una durada de 3 anys, fins a setembre de 2019. Inclou 19 socis que representen els sectors d’automoció, investigació, programari, operadors, autoritat pública i energia. NeMo és cofinançat pel Programa de Recerca i Innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea, amb un import de 7,8 milions d’euros.


Relacionats

Entrevista

 

Martin Williams és científic del grup de recerca de medi ambient del King’s College de Londres i consultor internacional sobre contaminació de l’aire. El doctor Wiliams ens ofereix una mirada internacional d’un dels principals problemes globals de salut pública. Analitza la problemàtica del diferents contaminants i els principals obstacles per arribar a acords internacionals efectius. Va ser ponent destacat al I Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Notícia

L’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d’Europa ha tancat amb un rècord d’assistència total de prop de 25.000 visitants. Aquesta edició, que ha comptat amb la participació de 55 expositors, també ha registrat un rècord de vehicles elèctrics i híbrids endollables exposats, tant d’automòbils, com de motos, bicicletes i patinets elèctrics.

Notícia

Aquesta setmana s’han habilitat tres-centes bicicletes elèctriques del nou Bicing i el servei s’anirà ampliant fins a arribar a les mil unitats, el triple que en el sistema antic. Barcelona Energia, la comercialitzadora d’energia cent per cent renovable, subministrarà l’electricitat al servei. El desplegament del Bicing continuarà amb l’activació de la reserva anticipada de cinc minuts a finals d’abril i l’ampliació de cobertura territorial al llarg del 2019.

Butlletí