Colau vol limitar els creuers i l’ampliació de l’aeroport per frenar el canvi climàtic

Font: Betevé

06/07/2019 - 21:23

El govern d’Ada Colau ha obert la porta a limitar el nombre de creuers que arriben al port de Barcelona, així com també les operacions de l’aeroport del Prat. Es dona el cas que, coincidint amb el 10è aniversari de la T1, Aena ja ho té tot llest per construir una nova terminal satèl·lit per poder acollir més viatgers.

Les limitacions al port i l’aeroport són una de les mesures que plantejarà Colau a la cimera convocada per declarar l’emergència climàtica a la ciutat. Segons l’alcaldessa, “s’ha d’introduir el concepte de límit al port i a l’aeroport” perquè “no tenim capacitat infinita a la nostra ciutat, hem de ser responsables per fer un canvi de paradigma”.

Colau ho ha explicat després de visitar el vaixell Rainbow Warrior, de l’ONG Greenpeace, que és al port de Barcelona per demanar mesures urgents contra el canvi climàtic.

La mesa pel clima, el 10 de juliol

En aquest sentit, Colau ha allargat la mà a la resta d’administracions (la Generalitat i l’Estat) per poder tirar endavant les polítiques que es plantegin a la mesa contra el canvi climàtic. L’alcaldessa també ha anunciat que tant els governs com les entitats estan convocades dimecres, 10 de juliol, a la tarda.

Un dels objectius és declarar l’emergència climàtica, fet que ,segons Colau, “no volem fer com a decret ‘fake’, sinó que volem mesures concretes”. A banda de les limitacions a infraestructures com el port i l’aeroport, el govern municipal també en plantejarà d’altres a curt termini, com les restriccions als cotxes vells o la reducció del trànsit als entorns de les escoles.

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un cop la Generalitat de Catalunya ha aprovat i publicat el nou Decret per flexibilitzar les mesures a adoptar per la situació de sequera, les diverses associacions municipalistes han valorat les mesures adoptades. En alguns casos es consideren insuficients o impossibles de gestionar per part dels ajuntaments.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Butlletí