Colau estudiarà posar un peatge urbà a Barcelona si la prohibició als cotxes vells no és suficient

Font: Betevé

22/07/2019 - 09:00

L'Ajuntament començarà a estudiar fer pagar als cotxes per entrar a Barcelona, just quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l’Ajuntament estudiarà la implantació d’un peatge urbà a Barcelona, com a mesura per reduir la contaminació atmosfèrica. El consistori ja ho havia previst, però no havia concretat quan.

Ara, en una entrevista a TV3, Colau ha anunciat que començaran a estudiar aquesta possibilitat quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida (estiu del 2020), moment en el qual es farà balanç del funcionament: “Si en els primers sis mesos ens sembla insuficient la contaminació que disminueix, haurem d’implantar altres mesures”, ha dit.

Tot i que no n’ha donat més detalls, l’alcaldessa ha assegurat que la possibilitat d’instaurar un peatge urbà per fer pagar els cotxes que entrin a Barcelona ja “està sobre la taula”. Ara bé, ha reiterat que primer caldrà analitzar l’efectivitat del la zona de baixes emissions. Així també ho ha insistit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, des del Parlament.


 

Relacionats

Notícia
Font: Ecologistes en Acció

Font: Ecologistes en Acció

Les administracions de l’Àmbit-40 es comprometen a  accelerar les mesures per complir amb els paràmetres de qualitat de l’aire exigits per la Comissió Europea en 18 mesos.

Notícia

El Govern francès calcula que recaptarà 180 milions d'anuals que dedicarà a inversions en infraestructures de transports que considera més ecològiques com el ferrocarril · Espanya és reticent a un impost climàtic als avions.

Opinió

La seua ampliació implica seguir apostant per una mobilitat insostenible, amb eixos diners es podria executar gran part d’una malla ciclista i per a vianants metropolitana que connectés la ciutat i els pobles entre ells, i a la vegada amb els polígons industrials i grans superfícies comercials

Butlletí