Colau estudiarà posar un peatge urbà a Barcelona si la prohibició als cotxes vells no és suficient

Font: Betevé

22/07/2019 - 09:00

L'Ajuntament començarà a estudiar fer pagar als cotxes per entrar a Barcelona, just quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l’Ajuntament estudiarà la implantació d’un peatge urbà a Barcelona, com a mesura per reduir la contaminació atmosfèrica. El consistori ja ho havia previst, però no havia concretat quan.

Ara, en una entrevista a TV3, Colau ha anunciat que començaran a estudiar aquesta possibilitat quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida (estiu del 2020), moment en el qual es farà balanç del funcionament: “Si en els primers sis mesos ens sembla insuficient la contaminació que disminueix, haurem d’implantar altres mesures”, ha dit.

Tot i que no n’ha donat més detalls, l’alcaldessa ha assegurat que la possibilitat d’instaurar un peatge urbà per fer pagar els cotxes que entrin a Barcelona ja “està sobre la taula”. Ara bé, ha reiterat que primer caldrà analitzar l’efectivitat del la zona de baixes emissions. Així també ho ha insistit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, des del Parlament.


 

Relacionats

Article

Es busquen iniciatives realitzades per associacions, entitats, empreses, autònoms o grups de persones que actuen en l’àmbit metropolità de Barcelona que apostin pel canvi d’hàbits cap la mobilitat sostenible en bicicleta, i que tinguin en compte l’impacte social i ambiental del seu projecte.

Article

Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica, l’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Notícia
A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

A Barcelona hi ha 6.000 cotxes per quilòmetre quadrat

La lluita contra la contaminació i el canvi climàtic farà un nou pas amb l'impost que el consell de govern aprovarà les properes setmanes. Catalunya serà la primera comunitat amb un impost al carboni. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran impostos pel CO2 que emeten a l'atmosfera. Els més vells i més contaminats pagaran més.

Butlletí