Colau estudiarà posar un peatge urbà a Barcelona si la prohibició als cotxes vells no és suficient

Font: Betevé

22/07/2019 - 09:00

L'Ajuntament començarà a estudiar fer pagar als cotxes per entrar a Barcelona, just quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que l’Ajuntament estudiarà la implantació d’un peatge urbà a Barcelona, com a mesura per reduir la contaminació atmosfèrica. El consistori ja ho havia previst, però no havia concretat quan.

Ara, en una entrevista a TV3, Colau ha anunciat que començaran a estudiar aquesta possibilitat quan la zona de baixes emissions tindrà mig any de vida (estiu del 2020), moment en el qual es farà balanç del funcionament: “Si en els primers sis mesos ens sembla insuficient la contaminació que disminueix, haurem d’implantar altres mesures”, ha dit.

Tot i que no n’ha donat més detalls, l’alcaldessa ha assegurat que la possibilitat d’instaurar un peatge urbà per fer pagar els cotxes que entrin a Barcelona ja “està sobre la taula”. Ara bé, ha reiterat que primer caldrà analitzar l’efectivitat del la zona de baixes emissions. Així també ho ha insistit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, des del Parlament.


 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Butlletí