Cassà controla el consum elèctric per internet i estalvia 12.314 euros

Font: Diari de Girona i Cadena SER
26/04/2016 - 10:28

Això ha estat possible gràcies a la instal·lació d'un software de monitorització (DEXCell) que controla, cada 15 minuts, el consum real d'electricitat i que ha permès detectar una sèrie de consums innecessaris durant les nits o els caps de setmana.

 

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha reduït la despesa econòmica de l'electricitat del Centre Cultural Sala Galà un 36% del 2014 al 2015, cosa que s'ha traduït en un estalvi de 12.314 euros. El problema s'ha solucionat amb una petita inversió en els equips de fred del Centre Cultural Sala Galà, que ha fet que la instal·lació en general consumeixi menys sense afectar el confort dels usuaris. En total, del 2014 al 2015 s'ha reduït un 32% dels quilowatts d'energia elèctrica, a més d'estalviar un 34% en CO2.

La instal·lació d'aquest sistema de control del consum elèctric es va fer el 2015, després de veure que hi havia una despesa excessiva en electricitat al Centre Cultural Sala Galà i davant la complexitat de detectar-ne les causes. L'Ajuntament ha informat que el problema s'ha resolt gràcies a les alarmes d'excés de consum i les gràfiques setmanals elaborades pel nou sistema de monitorització.

Seguint amb el pla d'eficiència energètica, aquests darrers mesos s'han instal·lat cinc sensors de presència al Foment Deportiu Cassanenc. Concretament s'han situat al passadís de la zona de pista i a dos vestuaris. Per altra banda, els fluorescents de la planta baixa de la mateixa instal·lació s'han substituït per llums LED que consumeixen menys de la meitat. En els propers mesos, s'avaluarà l'estalvi real d'aquestes actuacions.

Estalvi de 8.000 euros anuals amb la introducció de llums LED a semàfors de la carretera Marina i Provincial
Altres actuacions de l'Ajuntament de Cassà de la Selva també inclouen la substitució d0un total de 123 òptiques incandescents per òptiques LED a tres cruïlles de semàfors entre la carretera Marina i Provincial. Amb aquest canvi es preveu que el consum mig passi de 70 a 12 W cosa que suposarà una reducció del 83% del cost. L’estalvi previst és de 8.000 euros anuals.

Aquesta actuació forma part del “Pla especial d’inversions sostenibles” i el projecte s’ha adjudicat per 14.300 € amb una subvenció del 90% de la Diputació de Girona.

Les cruïlles on s’estan fent les substitucions són el carrer Marina amb el carrer Puigcogul, el carrer Marina amb el passeig Vilaret i la carretera Provincial amb el carrer Antoni Gaudí. Les obres s’estan duent a terme aquesta setmana.


 

Categories: 

Relacionats

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Notícia

En els darrers mesos i d'acord amb els objectius de sostenibilitat que s'incorporen en la gestió de la xarxa de parcs metropolitans, s'han portat a terme algunes millores que fan referència a l'eficiència i a l'estalvi energètic d'alguns parcs metropolitans. A més, s'han fet algunes proves pilot enfocades a fer la instal·lació d'enllumenat cada cop més "intel·ligent".

Article
Es basen en reduir la potència contractada

Torre Balcells

L’Ajuntament del Prat s’ha acollit a l’opció de reduir les potències contractades, recollida en el decret d’estat d’alarma, per aplicar-la en 29 equipaments municipals. Gràcies a això, està estalviant 600 al dia en la factura elèctrica.

Butlletí