Calella acull la presentació del Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat d’Ecovidrio

Font: Ajuntament de Calella

15/07/2019 - 10:00

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha donat la benvinguda als assistents i Silvia Mayo, Gerent de Catalunya d'Ecovidrio, juntament amb Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya han presentat avui a Calella l'adhesió de 19 municipis i més de 2.600 bars i guinguetes al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i les guinguetes són els responsables del 52% dels residus d'envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d'economia circular.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d'increment de recollida selectiva de vidre establert per l'equip d’Ecovidrio i l'equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d'envasos de vidre de la zona. Així ho ha explicat Montserrat Candini: “L’hostaleria, en coordinació amb el municipi, ens comprometem a que els nivells de reciclatge vagin en augment”. A Calella hi participen 150 establiments “que rebran tots aquells elements necessaris per ajudar a reciclar i a complir l’objectiu del 8%”.

Calella recull selectivament un 46,5% dels residus que genera i l’any 2018, es van recollir gairebé 800.000 kg de vidre (un 5,5% dels residus generats). Calella recull una mitjana de 60 tones de vidre mensuals. De juny a setembre, es duplica la recollida de vidre. Al mes d’agost es recullen més de 100 tones de vidre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Ribes de Freser impulsarà una campanya de sensibilització al voltant de la gestió dels residus generats per la població. La campanya, que porta associat el lema "Vols pagar menys? Depèn de tu", persegueix l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els costos econòmics que suposa fer una mala gestió dels residus i les conseqüències que això té per al medi ambient.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha donat llum verda al canvi de model de recollida de residus municipals i a treballar per a l'aplicació d'un sistema de pagament per generació. També s'ha aprovat l'adhesió al Pla Estratègic de la Bicicleta 2025 que, entre d'altres, preveu la creació d'una cicloestació per millorar la connexió intermodal amb les xarxes de transport públic.

Notícia

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Alella ha instal·lat petites àrees de contenidors per facilitar la separació dels residus i fomentar la recollida selectiva dels residus als edificis i equipaments municipals, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM).

Butlletí