Calella acull la presentació del Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat d’Ecovidrio

Font: Ajuntament de Calella

15/07/2019 - 10:00

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha donat la benvinguda als assistents i Silvia Mayo, Gerent de Catalunya d'Ecovidrio, juntament amb Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya han presentat avui a Calella l'adhesió de 19 municipis i més de 2.600 bars i guinguetes al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i les guinguetes són els responsables del 52% dels residus d'envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d'economia circular.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d'increment de recollida selectiva de vidre establert per l'equip d’Ecovidrio i l'equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d'envasos de vidre de la zona. Així ho ha explicat Montserrat Candini: “L’hostaleria, en coordinació amb el municipi, ens comprometem a que els nivells de reciclatge vagin en augment”. A Calella hi participen 150 establiments “que rebran tots aquells elements necessaris per ajudar a reciclar i a complir l’objectiu del 8%”.

Calella recull selectivament un 46,5% dels residus que genera i l’any 2018, es van recollir gairebé 800.000 kg de vidre (un 5,5% dels residus generats). Calella recull una mitjana de 60 tones de vidre mensuals. De juny a setembre, es duplica la recollida de vidre. Al mes d’agost es recullen més de 100 tones de vidre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya “Organitza’t amb l’orgànica!” per tal de poder arribar a tots els habitatges, es farà mitjançant visites porta a porta que s’iniciaran aquest setembre al barri de Sant Adrià Nord i s’allargaran fins el pròxim mes de febrer per arribar a tots els barris del municipi. A cada visita es donarà gratuïtament un «kit» de reciclatge per habitatge: un cubell reixat i una mostra de bosses compostables, per facilitar la correcta separació dels residus a la cuina, a més d’un díptic informatiu. En el cas de no trobar ningú a casa, es deixarà un avís amb la ubicació dels «Punts informatius» que s’habilitaran a tots els barris per lliurar els cubells .

Opinió

El sector ambiental s’esgarrifa pels nous anuncis de Damm, “Acte I. Ànima” i “Acte II. Amants”. A Twitter – la xarxa que sentencia amb 140 caràcters- centenars de comentaris negatius: que si “greenwhasing”, que si generació d’envasos, que si contaminació del mar i, fins i tot, que si morts al Mediterrani. Fora del sector, el que seria la ciutadania “normal”, milers de comentaris positius.

Opinió

Les cançons de ‘La Rosalia!’ estan servint per fer paròdies i, denunciar i reivindicar temes com la generació excesiva de residus o la contaminació atmosfèrica generada pels cotxes privats de motor a ciutats com Barcelona. I, fins i tot, s’han fet servir perquè una AMPA d’una escola catalana posi en valor la seva funció i demani més participació.

Butlletí