Bonn acull la Cimera pel clima (COP23)

Ha de servir per avançar en els objectius i en les pautes d'implementació de l'Acord de París

Font: Televisió de Catalunya

07/11/2017 - 17:02

Aquest 6 de novembre ha començat una nova edició de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la COP23. La cimera es farà a Bonn, Alemanya, fins al 17 de novembre. L'objectiu és impulsar les nacions cap al nivell d'ambició necessari per afrontar l'escalfament global i fer camí cap a un desenvolupament més sostenible i pròsper.

La conferència també fomentarà el dinamisme entre ciutats, estats, regions, territoris, empreses i la societat civil en suport dels plans nacionals d'acció climàtica i de l'objectiu de limitar l'ascens de la temperatura global acordat internacionalment.

La conferència s'emmarca en un escenari en què els últims fenòmens meteorològics extrems han arrasat la vida de milions de persones en llocs com Àsia, Amèrica i el Carib. I també arriba pocs dies després d'un informe de l'ONU on s'insta els governs a accelerar les mesures contra l'escalfament global davant del ritme actual, insuficient per assolir els objectius acordats en la COP21.

Es preveuen diverses iniciatives de transformació, que n'inclouen una de l'ONU sobre salut i petites illes; una plataforma per donar suport al compromís amb els pobles indígenes; un ampli pla d'acció de gènere i un projecte global per oferir cobertura assequible d'assegurances a més de 400 milions de persones pobres i vulnerables.

La conferència l'organitza la Secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (UNFCCC), presidida per Fiji. En aquest cas, se seguirà un concepte innovador d'"una conferència, dues zones".

L'anomenat Campus del Clima s'organitzarà en dues zones: la zona Bula i la zona Bonn. La primera, on s'hi faran converses entre governs, estarà formada pel Centre de Conferències Mundials de Bonn, el Campus de les Nacions Unides i una àrea ampliada darrere de l'edifici Deutsche Welle. La paraula "bula" prové de la cultura fijiana i significa "hola", així com un desig de salut i felicitat.

La zona Bonn, que se situarà a la zona del Parc de Rheinaue de Bonn, acollirà esdeveniments centrats en l'acció climàtica, actes paral·lels i exposicions organitzades per la UNFCCC i el govern d'Alemanya.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els nivells de contaminació de l’aire a Badalona han millorat en més d’un 40% durant les darreres dues setmanes. Els nivells de NO2 (diòxid de nitrogen) dels darrers quinze dies a l’estació de vigilància de la plaça dels Països Catalans és comparable aquests dies als nivells mesurats habitualment al mig de la Serralada de Marina.

Opinió

M’atreveixo a fer un exercici molt senzill de recuperar declaracions i idees que personalitats, pensadors i institucions han compartit en les darreres setmanes. L’objectiu és copsar com va canviant en qüestió de dies el discurs que intenta relacionar el coronavirus amb el canvi climàtic.

Notícia

En els últims dies, el descens ha arribat a ser d’entre el 70 i el 80%, amb estacions que han reduït més del 90% de l’NO2 respecte la mitjana dels últims cinc anys en un mes de març.

Butlletí