Bona participació a la Setmana de Medi Ambient de Folgueroles

29/12/2021 - 09:00

Al llarg de la setmana s’han realitzat diverses activitats, la gran majoria dins l’àmbit escolar, amb la voluntat de fer reflexionar sobre com fer una bona gestió i prevenció dels residus en els més petits i en la població en general.  

S’ha celebrat del 20 al 28 de novembre en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus

Durant la setmana, la Llar d’Infants Patufet i l’Institut Escola Mossèn Cinto s’han submergit en la problemàtica mediambiental de la gestió dels residus i sobretot en l’impacte negatiu dels plàstics en el medi ambient a través de diferents propostes que els ha apropat l’àrea de Medi ambient de la Mancomunitat La Plana. Així doncs, els més petits han explicat el conte Quina llauna! i han jugat amb els jocs Recimaleta que tracta sobre el triatge i reciclatge dels residus. També es va recuperar la iniciativa de mobilitat sostenible A l’escola hi vaig a peu que ja fa moltes edicions que se celebra. Tots els alumnes dels dos centres educatius també han participat a construir obres d’art fetes amb materials reciclats per crear l’exposició Els últims plàstics que es va obrir a tothom durant el matí de diumenge a la Sala de Plens.

Una altra exposició, Menys plàstics, més vida, produïda per l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Barcelona, també s’ha pogut veure aquests dies als jardins de Can Dachs. En aquest cas, l’exposició volia sensibilitzar sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí i reduir-ne l’ús.

Fora de les dates oficials de la Setmana europea de la prevenció de residus, des del Casal d’avis de Folgueroles es va organitzar una visita guiada a la deixalleria de La Mancomunitat La Plana amb una vintena d’assistents.

L’acte més popular i amb més participació va tenir lloc el diumenge 28 de novembre amb la festa que donava per finalitzada la Setmana de Medi Ambient a Folgueroles. L’any passat no es va poder celebrar a causa de les mesures de la pandèmia. Durant tot el diumenge al matí a la plaça Verdaguer hi van haver jocs reciclats de la companyia Guixot de 8 per a tota la família i també es podia visitar l’exposició Els últims plàstics a la Sala de Plens.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Entrevista

Can Cabanyes és un espai natural de 8 hectàrees situat al sud de Granollers, a tocar del riu Congost. Aquest indret ha passat de ser un solar de pins pinyoners al costat d’un antic dipòsit de residus de runa i deixalles a un espai de gran importància biològica, inclòs com a part del riu Congost al a Xarxa Natura 2000. Els aiguamolls han esdevingut una parada obligatòria en l’educació ambiental de la ciutat i voltants, i  rep la visita diària de fins a 400 persones. Xavier Romero és Tècnic de Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Granollers, i el gestor principal del projecte.

Article

L'aula ofereix al públic en general, als centres educatius i a les entitats el municipi un espai d'educació ambiental a través de la divulgació i l'aprenentatge vivencial. 

Butlletí