El Consorci del Ter fa balanç de 25 anys de gestió i nous reptes

Font: Consorci 

06/10/2023 - 18:00

El Consorci del Ter, que integren 71 ajuntaments i els cinc consells comarcals que travessa la conca, arriba als 25 anys des de la seva creació i fa balanç, amb unes jornades que van arrencar ahir a Salt i es tancaran aquest matí a Manlleu

El conjunt de ponències, diferents en les dues cites descentralitzades, compaginen el balanç de la feina feta durant aquest període amb els deures i nous reptes pendents per als pròxims anys.

Entre les intervencions d’ahir, una conferència sobre la gestió dels espais naturals de ribera conservats i recuperats en els últims anys, a càrrec de la directora de l’ens, Teia Puigvert, que va desgranar el conjunt d’accions i els seus objectius per posar fre a espècies de fauna i flora invasora i reforçar o reintroduir espècies autòctones amenaçades, com la tortuga d’estany. I altres aportacions de diferents entitats i la Diputació per a la custòdia d’espais, també compartida davant l’amenaça de la hiperfreqüentació. Pel que fa a la segona jornada, avui a Manlleu, se centrarà més en la prevenció d’inundacions al Baix Ter i la necessitat de digitalitzar dades en temps real davant la sequera.

Com a conclusió, una conferència de Pere Casas, tècnic de patrimoni del Museu del Ter de Manlleu, sobre la recuperació d’infraestructures hidràuliques del passat industrial que resisteixen al llarg del riu, a més, el Consorci ha convocat l’assemblea general per constituir el nou Consell de Govern per al mandat 2023-2027 amb l’elecció de la nova presidència, vicepresidències i vocalies. Tindrà lloc a l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu i està previst que hi assisteixin molts dels representants dels 71 ajuntaments i 5 consells comarcals consorciats. Posteriorment, cap a les 18.30 h, a la Plaça de les Dones del Ter faran l’acte de commemoració dels 25 anys del Consorci del Ter, amb una representació teatral a partir de textos de la ruta literària de la Ruta del Ter a càrrec de l’Associació Teatre Centre de Manlleu i l’ambientació musical de l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música de Manlleu.

En el torn de parlaments intervindran Ramon Sitjà i Xavier Corominas, primers president i vicepresident de l’ens, respectivament; a més del Diputat d’ODS i Patrimoni Natural de la Diputació de Girona, Nil Papiol; el President de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar; i el Director de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur. Clourà l’acte la nova presidència del Consorci del Ter.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
04/03/2024 - 08:00
Manlleu
Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Butlletí