Barcelona se situa entre el 12% de ciutats millor valorades per la seva acció davant l’emergència climàtica

03/01/2023 - 11:16

Barcelona ha estat inclosa a la Llista A de l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP), la qual cosa la reconeix com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica.

La Llista A, creada per augmentar l’ambició i l’acció de les ciutats envers el clima, es basa en les dades divulgades per cada localitat i en reconeix les mesures de mitigació i adaptació a la realitat climàtica. Enguany un total de 1.002 ciutats han rebut una qualificació per part de CDP, de les quals només un 12% ha obtingut una A.

Aquest reconeixement respon a les polítiques climàtiques dutes a terme a Barcelona. Entre d’altres, s’ha decretat l’emergència climàtica a la ciutat en relació als nivells de contaminació a la ciutat. També s’ha impulsat el Pla Clima, el full de ruta que mostra el compromís d’aquí a 2030 en la lluita contra el canvi climàtic, que s’ha coproduït amb les més de 1.900 organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible.

Per obtenir una A, entre altres accions, una ciutat ha de divulgar públicament les seves actuacions a través de CDP-ICLEI Track i disposar d’un inventari d’emissions a tota la ciutat. També ha d’haver establert un objectiu d’energies renovables per al futur i haver publicat un pla d’acció climàtica, així com completar una avaluació de risc i vulnerabilitats i disposar d’un pla d’adaptació per demostrar com abordarà els perills climàtics.

Barcelona se suma així a Oslo, Nova York, Buenos Aires, Ciutat del Cap, Melbourne, Tokio i 115 ciutats més.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics de Barcelona ofereix un total de 134 espais que estaran a disposició del veïnat per fer front a la caiguda del mercuri.

Notícia

El Fons d'Acció ICLEI ha anunciat les sis ciutats europees adjudicatàries de 7 milions d'euros per a projectes que utilitzin diferents fonts de dades per implementar accions climàtiques inclusives.

Article
Publicació

La justícia climàtica des d’una perspectiva interseccional ens marca el camí que les polítiques públiques del canvi climàtic, les dels eixos de desigualtat i les “polítiques verdes” han de seguir per assegurar l’efectivitat de les seves accions. 

Butlletí