Barcelona se situa entre el 12% de ciutats millor valorades per la seva acció davant l’emergència climàtica

03/01/2023 - 11:16

Barcelona ha estat inclosa a la Llista A de l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP), la qual cosa la reconeix com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica.

La Llista A, creada per augmentar l’ambició i l’acció de les ciutats envers el clima, es basa en les dades divulgades per cada localitat i en reconeix les mesures de mitigació i adaptació a la realitat climàtica. Enguany un total de 1.002 ciutats han rebut una qualificació per part de CDP, de les quals només un 12% ha obtingut una A.

Aquest reconeixement respon a les polítiques climàtiques dutes a terme a Barcelona. Entre d’altres, s’ha decretat l’emergència climàtica a la ciutat en relació als nivells de contaminació a la ciutat. També s’ha impulsat el Pla Clima, el full de ruta que mostra el compromís d’aquí a 2030 en la lluita contra el canvi climàtic, que s’ha coproduït amb les més de 1.900 organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible.

Per obtenir una A, entre altres accions, una ciutat ha de divulgar públicament les seves actuacions a través de CDP-ICLEI Track i disposar d’un inventari d’emissions a tota la ciutat. També ha d’haver establert un objectiu d’energies renovables per al futur i haver publicat un pla d’acció climàtica, així com completar una avaluació de risc i vulnerabilitats i disposar d’un pla d’adaptació per demostrar com abordarà els perills climàtics.

Barcelona se suma així a Oslo, Nova York, Buenos Aires, Ciutat del Cap, Melbourne, Tokio i 115 ciutats més.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí