Barcelona se situa entre el 12% de ciutats millor valorades per la seva acció davant l’emergència climàtica

03/01/2023 - 11:16

Barcelona ha estat inclosa a la Llista A de l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP), la qual cosa la reconeix com una de les 122 ciutats d’arreu del món que està prenent un lideratge ferm en l’acció ambiental i la transparència davant de l’emergència climàtica.

La Llista A, creada per augmentar l’ambició i l’acció de les ciutats envers el clima, es basa en les dades divulgades per cada localitat i en reconeix les mesures de mitigació i adaptació a la realitat climàtica. Enguany un total de 1.002 ciutats han rebut una qualificació per part de CDP, de les quals només un 12% ha obtingut una A.

Aquest reconeixement respon a les polítiques climàtiques dutes a terme a Barcelona. Entre d’altres, s’ha decretat l’emergència climàtica a la ciutat en relació als nivells de contaminació a la ciutat. També s’ha impulsat el Pla Clima, el full de ruta que mostra el compromís d’aquí a 2030 en la lluita contra el canvi climàtic, que s’ha coproduït amb les més de 1.900 organitzacions de la xarxa Barcelona + Sostenible.

Per obtenir una A, entre altres accions, una ciutat ha de divulgar públicament les seves actuacions a través de CDP-ICLEI Track i disposar d’un inventari d’emissions a tota la ciutat. També ha d’haver establert un objectiu d’energies renovables per al futur i haver publicat un pla d’acció climàtica, així com completar una avaluació de risc i vulnerabilitats i disposar d’un pla d’adaptació per demostrar com abordarà els perills climàtics.

Barcelona se suma així a Oslo, Nova York, Buenos Aires, Ciutat del Cap, Melbourne, Tokio i 115 ciutats més.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics de Barcelona ofereix un total de 134 espais que estaran a disposició del veïnat per fer front a la caiguda del mercuri.

Article

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

Article

Els tres sistemes guanyadors del repte urbà llançat per buscar solucions per a la regeneració d’edificis d’habitatges es produiran i, a partir del març del 2023, es provaran en entorns reals durant un any. L’objectiu és que puguin ser eines disponibles per accelerar la reforma i l’ampliació d’edificis de la ciutat.

Butlletí