Barberà impulsa la recollida selectiva al mercat setmanal

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès
20/01/2011

Des de les Regidories de Comerç i Via Pública i Serveis de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, es va posar en marxa fa unes setmanes, amb el treball de les Agents informadores, la recollida selectiva de residus al mercat setmanal del municipi, informant als paradistes sobre com han de gestionar els seus residus. 

L'objectiu principal és recuperar les fraccions generades en origen:
- La fracció orgànica, per portar-la a l'Ecoparc, per tal realitzar el tractament adequat i obtenir compost. 
- Les caixes que es fan servir per la fruita i verdura, obtenint materials de cartró, plàstic dur i fusta.

Cada día de mercat, es distribueixen els contenidors corresponents a orgànica i rebuig, i deixant l'espai posterior a les parades d'alimentació per dipositar apilades les caixes de cartró, fusta i plàstic dur. 

L'Ajuntament demana la col·laboració dels paradistes per separar en origen aquests residus, per tal de poder fer una recollida selectiva correcta. Per assegurar l'èxit de la recollida selectiva al mercat setmanal, les Agents cíviques han fet un seguiment d'aquesta iniciativa.

Aquesta tasca es va començar fa unes setmanes per part de les Agents de Civisme, amb la informació a tots els comerços del municipi de les recollides selectives que han de realitzar per una correcta gestió dels residus generats als seus establiments.

95 comerços del municipi ja estan adherits al servei de recollida porta a porta de paper i cartró establiment; 25 establiments fan servir la recollida porta a porta de vidre; i la majoria dels establiments que utilitzen oli, realitzen la recollida amb CAVISA, els que encara no tenien informació d'aquest servei, s'han mostrat molt interessats.

Relacionats

Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper
Notícia

Barberà del Vallès treballa per impulsar l'economia circular des de l'administració com una estratègia integral adreçada a totes les àrees d'actuació.

Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Butlletí