Finalització de les obres de la instal·lació fotovoltaica de 280 kWn per autoconsum a la coberta de l'edifici de Nodus Barberà

09/02/2024 - 08:30

El passat mes de setembre de 2023 van finalitzar les obres de la instal·lació fotovoltaica de 280 kWn per a autoconsum en la coberta de l'edifici de Nodus Barberà

Aquesta instal·lació fotovoltaica finalment ha tingut una potència de 319,95 kWh (280 kWh) en la modalitat d'autoconsum compartit i de retorn d'excedents en la Xarxa.

El projecte s'emmarca en l'estratègia de transició energètica municipal on, a la nostra ciutat, la disponibilitat de cobertes és insuficient per a, amb la tecnologia fotovoltaica actual, aconseguir els objectius de renovables fixats per l'estratègia europea de lluita contra el canvi climàtic.

Aquest, és un projecte acollit a la línia d'ajudes a projectes d'Economia Baixa en Carboni, promogudes per Entitats Locals, i cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada pel IDAE, amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible. Finalment, la inversió total en la construcció de la instal·lació ha estat de 281.623,42 €, i l'import de l'ajuda obtinguda correspon a 140.811,71 € el 50 % del cost elegible.

Gràcies a aquesta actuació, 49,49% de l'energia consumida per l'edifici de Nodus Barberà prové de la instal·lació fotovoltaica, permetent un estalvi energètic anual de 84.036 kWh i una reducció anual d'emissions de gasos efecte hivernacle de 177,8 [t CO₂ eq/any].

 


 

 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La substitució de 648 punts de llum per LEDs suposaran un estalvi energètic del 60,4%, concretament de 237.242 kWh anuals i 114.113 kg de CO2 a l’any

Notícia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi. Tota l’energia dispensada per les electrolineres de l’AMB prové de fonts renovables.

Notícia

Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que planteja la transició energètica. 

Butlletí