La instal·lació d’un nou sistema de lluminàries permetrà una major eficiència energètica als polígons de Santiga i Can Salvatella

02/02/2024 - 13:30

La substitució de 648 punts de llum per LEDs suposaran un estalvi energètic del 60,4%, concretament de 237.242 kWh anuals i 114.113 kg de CO2 a l’any​

En els propers mesos, l’empresa municipal SABEMSA iniciarà la substitució de 648 lluminàries de vapor sodi d’alta pressió (VSAP) instal·lades als polígons de Santiga i Can Salvatella, per punts de tecnologia LED. Aquesta actuació complementa la realitzada al nucli urbà i permet homogeneïtzar la tecnologia LED emprada a l’enllumenat públic del municipi.

L’Ajuntament de Barberà ha aprovat el projecte “Canvi de les lluminàries existents per lluminàries de tecnologia LED en els polígons industrials de Santiga i Can Salvatella” que comportarà un estalvi energètic del 60,40% respecte al consum actual, és a dir, un estalvi de 237.242 kWh anuals i 114.113 kg de CO₂ a l’any.

La inversió de 344.352 euros es finançarà amb una subvenció de 309.916.80 euros de la Diputació de Barcelona, concretament, a través del Programa sectorial Renovables 2030 de suport a inversions locals pel clima en el marc del Pla de Concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023. El consistori aportarà el 10% restant per poder dur a terme la totalitat dels treballs i corregir les deficiències actuals.

La millora de l’enllumenat públic als polígons permetrà un estalvi energètic i econòmic al municipi. Amb la renovació de l’enllumenat es preveu un estalvi anual de 34.000 euros, que podrà variar en funció del preu de l’electricitat.

Cal tenir en compte que l’actual crisi energètica europea s’ha vist agreujada pel conflicte armat rus-ucraïnès i per aquest motiu, la reducció del consum energètic associat a la prestació dels seus serveis ha esdevingut màxima prioritat per als ens locals.

A banda dels beneficis esmentats, aquesta actuació permetrà una modernització i una millora dels polígons per augmentar la competitivitat i atraure més empreses.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Segons l'Informe anual d'energia i aigua 2023 de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el consistori i els edificis i equipaments municipals han reduït el consum energètic, d'aigua i d'emissions generades

Notícia

El passat mes de setembre de 2023 van finalitzar les obres de la instal·lació fotovoltaica de 280 kWn per a autoconsum en la coberta de l'edifici de Nodus Barberà

Notícia

Es busca fomentar la transició energètica entre les empreses de la zona industrial.

Butlletí